Η Ρωσία ετοιμάζει κατασχέσεις ξένων εταιρειών που σκοπεύουν να φύγουν

Οικονομια


Η Ρωσία προετοιμάζει έναν νέο νόμο που θα της επιτρέψει να πάρει τον έλεγχο τοπικών δυτικών εταιρειών που αποφασίζουν να εγκαταλείψουν τη χώρα λόγω της επίθεσης της Μόσχας στην Ουκρανία.

Ο νόμος, ο οποίος θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ σε λίγες εβδομάδες, θα δώσει στη Ρωσία ευρείες εξουσίες να παρέμβει όπου υπάρχει απειλή για τις τοπικές θέσεις εργασίας ή τη βιομηχανία, καθιστώντας πιο δύσκολο για τις δυτικές εταιρείες να εγκαταλείψουν τη ρωσική αγορά, εκτός εάν είναι διατεθειμένες να αναλάβουν μια σημαντικό οικονομικό κόστος  αναφέρει Reuters. Ρωσία,

Η προετοιμασία της πράξης για τη δήμευση περιουσίας ξένων επενδυτών, όπως προστίθεται, ακολούθησε την φυγή δυτικών εταιρειών, όπως Starbucks, McDonald’s, AB InBev Brewery και πολλών άλλων, και σε μια κατάσταση όπου η ρωσική οικονομία, υπό δυτικές κυρώσεις, αντιμετωπίζει ύφεση και διψήφιο πληθωρισμό, αναφέρει το Tanjug.

Η ιταλική Unicredit Bank, η Raiffeisen Bank της Αυστρίας, η κορυφαία μάρκα επίπλων στον κόσμο, η IKEA, η αλυσίδα γρήγορου φαγητού Burger King και εκατοντάδες μικρότερες εταιρείες συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στη Ρωσία.

Η ΙΚΕΑ, η οποία ανέστειλε προσωρινά τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της κατάστασης, και η Raiffeisen Bank δηλώνει ότι αξιολογεί όλες τις επιλογές, συμπεριλαμβανομένης μιας προσεκτικά καθοδηγούμενης αποχώρησης από τη Ρωσία. Η Unicredit αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ η Burger King δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα του Reuters για σχόλιο.

Το…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr