Η Ρωσία εκτοξεύει ρουκέτες κοντά στη Ζαπορίζια – Το Κίεβο απαγορεύει τις συγκεντρώσεις για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας

Νεα


Η Ρωσία εκτόξευσε ρουκέτες σε πόλεις δυτικά του μεγαλύτερου πυρηνικού ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού της Ευρώπης στη νότια Ουκρανία νωρίς σήμερα το πρωί (22/8), ενώ το Κίεβο απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις για την επέτειο της ανεξαρτησίας από τη σοβιετική διακυβέρνηση υπό τον φόβο ρωσικών επιθέσεων.

Τα πυρά πυροβολικού και ρουκετών κοντά στο συγκρότημα του πυρηνικού αντιδραστήρα της Ζαπορίζια, στην κατεχόμενη από τη Ρωσία νότια όχθη του ποταμού Δνείπερου, έχει προκαλέσει φόβους για πυρηνική καταστροφή και εκκλήσεις για αποστρατιωτικοποίηση της γύρω περιοχής.

Η Ουκρανία και η Ρωσία αλληλοκατηγορούνται για τους βομβαρδισμούς, ορισμένοι από τους οποίους πήραν ξυστά το εργοστάσιο που καταλήφθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις λίγο μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουαρίου αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί κυρίως με Ουκρανούς τεχνικούς.

Στη διάρκεια της νύχτας, ομοβροντία ρωσικών ρουκετών έπληξαν τη Νικόπολη, που βρίσκεται στην άλλη πλευρά του Δνείπερου από την καταληφθείσα από τους Ρώσους Ενέρχονταρ όπου βρίσκεται το εργοστάσιο της Ζαπορίζια και τα κοντινά Κρίβιι Ριχ και Σινελνικόφσκι με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, έγραψε σήμερα στο Telegram ο περιφερειακός κυβερνήτης Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο.

Η Ουκρανία ανέφερε επίσης ρωσικό πυραυλικό πλήγμα στο Βοζνεσένσκ, νοτιοδυτικά και όχι μακριά από τον δεύτερο μεγαλύτερο σταθμό ατομικής ενέργειας της χώρας.Διαβάστε τη συνέχεια:
ertnews.gr