Η πρώτη επίσημη συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη – Τζ. Τσούνη λίγο πριν το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

Πολιτικη


Τον νέο πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, τον Ελληνοαμερικανό Τζoρτζ Τσούνη, υποδέχτηκε το πρωί ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ακριβώς στις 10 το πρωί πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης για την πρώτη του επίσημη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Συγχαρητήρια. Χαιρόμαστε πολύ που σας έχουμε εδώ» είπε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Τζορτζ Τσούνη και ο διάλογος που είχαν μπροστά στις κάμερες περιστράφηκε γύρω από την καταγωγή του Αμερικανού πρέσβη.

Ο κ. Τσούνης είπε ότι η καταγωγή του είναι από ένα μικρό χωριό και τόνισε ότι ο πατέρας του τού λέει να μην ξεχάσει ποτέ τις ρίζες του και το ελληνικό πνεύμα. Τόνισε ακόμα ότι είναι τιμή του να βρίσκεται σε αυτή την θέση.

Η συνάντηση Μητσοτάκη – Τσούνη πέρα από τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα έγινε και λίγο πριν το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στις ΗΠΑ ως ηγέτης μιας χώρας που πλέον αποτελεί δύναμη σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με σταθερό προσανατολισμό σε θεσμούς όπως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Αναφορικά με το θέμα της αναβάθμισης των τουρκικών F16 οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι δεν αμφισβητείται η υπεροπλία της Ελλάδας στο Αιγαίο και θυμίζουν τη ματαίωση της αγοράς των F35 από την Τουρκία.

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ο Τζορτζ Τσούνης γιος του Τζέιμς και της Ελένης Τσούνη μεταναστών πρώτης γενιάς με…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr