Η παραμυθένια ιστορία της Πυλαίας των 60.000 ευρώ που νίκησε την ΑΕΚ του ενός εκατομμυρίου

Αθλητικα


Η Πυλαία ήταν ο Δαυίδ με τις 60.000 ευρώ στην τσέπη, η ΑΕΚ ήταν ο Γολιάθ του ενός εκατομμυρίου. Τα παιδιά με τις σφεντόνες σημάδεψαν και πέτυχαν το πρώτο τους τρόπαιο, στην πρώτη τους συμμετοχή σε Final Four Κυπέλλου. Η ιστορία της Πυλαίας είναι σαν παραμύθι.

Η Πυλαία εξυφαίνει το δικό της παραμύθι στο ελληνικό χάντμπολ. Είναι μια ομάδα μόλις εννέα ετών. Την εμπνεύστηκε και τη συγκρότησε το 2013 ο γυμναστής του 2ου ΓΕΛ Πυλαίας, Μιχάλης Αντωνιάδης, με παιδιά γεννημένα το 1998 και το 1999 από το σχολείο του και τη γειτονιά του .

Ο κ. Αντωνιάδης είναι ο πατέρας του Θόδωρου που αναφώνησε on camera και μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού “Γιαγιά, το πήραμε!”. Η γιαγιά Αντωνία δεν έπλεκε, εκείνη τη στιγμή. Δεν κένταγε και δεν έφτιαχνε τα αγαπημένα γεμιστά κολοκυθάκια του εγγονού της. Παρακολουθούσε από την τηλεόραση τον τελικό του Κυπέλλου χάντμπολ, ανάμεσα στην ΑΕΚ και την ομάδα του Θόδωρου, την Πυλαία.

Η γιαγιά ξέρει καλά την ιστορίας της “παρέας” από τα Κωνσταντινουπολίτικα, που στην πρώτη της συμμετοχή σε Final Four Κυπέλλου κατέκτησε τον τίτλο. Παρεμπιπτόντως, νίκησε δύο Κωνσταντινουπολίτες, τον ΠΑΟΚ στον ημιτελικό και την Ένωση στον τελικό. Μία ημέρα νωρίτερα οι νεάνιδες του συλλόγου είχαν στεφθεί πρωταθλήτριες Ελλάδας.

Έχει γεμίσει το port baggage μου με ροζ φύλλα αγώνα. Δεν βλέπεις άλλο χρώμα“, είπε ο γενικός αρχηγός του συλλόγου, Γιάννης Αμπατζίδης στο SPORT24 και τόνισε: “Η ομάδα που κατέκτησε το Κύπελλο έχει μπάτζετ 60.000 ευρώ. Όπως ξέρω -επειδή μιλάμε με τους ανθρώπους-, 60.000 ευρώ κόστιζαν μόνο τα pcr test που έκανε η ΑΕΚ, για μια σεζόν. Βέβαια, η Ευρωκλινική είναι χορηγός της ΑΕΚ, αλλά το κόστος δεν αλλάζει“.

Τα χρήματα δεν φέρνουν πάντα και σε όλους την ευτυχία, όπως και τους τίτλους. Η Πυλαία νίκησε στον τελικό μια ομάδα με γερό πορτοφόλι. Το περίφημο μπάτζετ της Ένωσης είναι πολλαπλάσιο. Ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ (μαζί με τα έξοδα για ταξίδια και άλλες υποχρεώσεις). Οι αθλητές του Μπάμπη Ανανιάδη, κατόρθωσαν κάτι άλλο που μόνο ο Ολυμπιακός και η Πέλιστερ έχουν πετύχει αυτή τη σεζόν.

Δεν επέτρεψαν στην ΑΕΚ να πετύχει περισσότερα από 20 γκολ. Ο Ολυμπιακός κράτησε την Ένωση στα 18 τέρματα (18-18), η Πέλιστερ στα 19 (30-19) και η Πυλαία στα 20 (20-21). Επίσης, έχουν νικήσει φέτος τους Big 3 του αθλήματος (ΑΕΚ, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ).

Η ομάδα που δεν έχει τα αστέρια και τη δυναμική των “κιτρινόμαυρων” τα κατάφερε! Πορεύεται πάνω σε ράγες επιτυχίας από την πρώτη μέρα της δημιουργίας της. Η Πυλαία αμέσως στέφθηκε πρωταθλήτρια στους παίδες και στους εφήβους, με τα παιδιά από την πρώτη μαγιά της! Κάποιοι εξ’ αυτών -συνολικά έξι- παραμένουν στο σύλλογο μέχρι σήμερα και στέφθηκαν κυπελλούχοι Ελλάδας.

Τα σχολιαρόπαιδα με τις 340 προπονήσεις ετησίως και το… λάθος γήπεδο

Εκείνη η ομάδα των Παίδων, που αρχικά καθοδηγούσε ο νυν…Διαβάστε τη συνέχεια: sport24.gr