Η Ουκρανία πλήττει αρχηγείο της μισθοφορικής ομάδας Wagner στα ανατολικά

Νεα


Το ουκρανικό πυροβολικό έπληξε ένα αρχηγείο της σκιώδους παραστρατιωτικής ομάδας μισθοφόρων Wagner της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία, αναφέρουν δημοσιεύματα.

Η έκταση των ζημιών στη στρατιωτική βάση της ομάδας – η οποία έχει συνδεθεί με εγκλήματα πολέμου – δεν είναι σαφής.

Ο κυβερνήτης του Λουχάνσκ ισχυρίζεται ότι η μυστική τοποθεσία της αποκαλύφθηκε αφού ένας Ρώσος δημοσιογράφος μοιράστηκε τη διεύθυνσή της.

Την περασμένη εβδομάδα, ο φιλορώσος ανταποκριτής Σεργκέι Σρέντα δημοσίευσε στο Telegram μια φωτογραφία της βάσης με την προφανή διεύθυνσή της.

Η εικόνα, η οποία κοινοποιήθηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης αλλά έκτοτε διαγράφηκε, δείχνει πέντε άτομα με στρατιωτική στολή με μια πινακίδα του δρόμου στην Popasna, Luhansk να διακρίνεται στην πάνω αριστερή γωνία.

Το BBC δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει αν το χτύπημα, το οποίο αναφέρθηκε τόσο από τον Ουκρανό κυβερνήτη του Λουχάνσκ όσο και από φιλορωσικούς πολεμικούς ανταποκριτές, ξεκίνησε ως αποτέλεσμα της εικόνας.

Η ομάδα Wagner είχε αναπτυχθεί στην Κριμαία και στην περιοχή Ντονμπάς της Ουκρανίας το 2014, όταν οι υποστηριζόμενες από το Κρεμλίνο δυνάμεις εκδίωξαν τα ουκρανικά στρατεύματα από περιοχές που αργότερα ανακήρυξαν ως τμήμα της Ρωσίας.

Μονάδες της Wagner έχουν επίσης σταλεί στη Συρία, τη Λιβύη, το Μάλι και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Το Κρεμλίνο δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη της Wagner, αλλά οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες συνδέουν την ομάδα με τον Γεβγκένι…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr