Η μητέρα της Μυρτούς στην ΕΡΤ: Διεκδικώ η διαβίωσή της να είναι ανθρώπινη – Σε πέντε χρόνια η τελική απόφαση (video)

Νεα


Η Μυρτώ της Πάρου δικαιώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας για την αποζημίωση από το Ελληνικό Δημόσιο, μετά τον βαρύτατο τραυματισμό της που την άφησε με αναπηρία 100%. Η μητέρα της νεαρής κοπέλας, Μαρία Κοτρώτσου, μίλησε στην ΕΡΤ για τη νέα αυτή δικαστική εξέλιξη που δικαιώνει την οικογένεια, μη παραλείποντας ωστόσο να εκφράσει την οργή της γιατί ο κακοποιητής της κόρης της κάνει αίτηση αποφυλάκισης.

«Είναι κάτι πολύ σημαντικό (η απόφαση του ΣτΕ). Το κομμάτι του δρόμου που απομένει είναι επίσης πολύ μεγάλο. Μη φανταστείτε ότι αυτό θα τελειώσει σε λιγότερο από πέντε χρόνια» δήλωσε στις «Συνδέσεις» αναφερόμενη στη μακρά νομική και γραφειοκρατική διαδικασία που θα ακολουθήσει έως ότου εκδικαστεί το οριστικό ποσό της αποζημίωσης.

Η κ. Κοτρώτσου, ως δικαστική συμπαραστάτρια της κόρης της διεκδικεί να καταβληθεί στην κόρη της το ποσό των 200.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης για τη ζημία που υπέστη από τον βαρύτατο τραυματισμό της. Επίσης, διεκδικεί την καταβολή ποσού 2.978 ευρώ κάθε μήνα για όσο διαρκεί ο βίος της. Το ύψος της αποζημίωσης θα καθοριστεί από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, το Συμβούλιο Επικρατείας αποφάνθηκε ότι υπάρχει αιτιώδης συνάφεια που συνδέει την πράξη με την παράνομη είσοδό του Πακιστανού δράστη στη χώρα και παραμονή του για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια.

Αν είχε ελεγχθεί ο δράστης μπορεί η συμπεριφορά του να ήταν διαφορετική

«Αν είχε ελεγχθεί…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr