Η κυβέρνηση της Παπούα Νέας Γουινέας έχει πλέον υπουργό για τον καφέ

Νεα


Ο πρωθυπουργός της Παπούα Νέας Γουινέας (Π.Ν.Γ) ανακοίνωσε το υπουργικό του συμβούλιο, το οποίο περιλαμβάνει όχι μόνο νέα πρόσωπα, αλλά και ορισμένες νέες θέσεις, μεταξύ των οποίων και έναν υπουργό για τον καφέ.

Η θέση αυτή -που θεωρείται ότι είναι η πρώτη στον κόσμο- δείχνει τη δέσμευση της κυβέρνησης να επεκτείνει βασικές γεωργικές βιομηχανίες, δήλωσε ο πρωθυπουργός Τζέιμς Μαράπε, ο οποίος επανεξελέγη νωρίτερα αυτό το μήνα μετά από εκλογές που αμαυρώθηκαν από τη βία και τις καταγγελίες για νοθεία ψηφοφόρων. Επίσης, γα πρώτη φορά ο Μαράπε όρισε υπουργό για το φοινικέλαιο.

«Οι διορισμοί εστιάζουν ειδικά στη γεωργία με πολύ σημαντικό τρόπο, ώστε να τη δούμε να αναπτύσσεται», δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την ανακοίνωση του νέου 33μελούς υπουργικού συμβουλίου.

«Η γεωργία είναι ο τομέας όπου η κυβέρνηση μπορεί να έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο όσον αφορά τον πληθυσμό αυτής της χώρας, επειδή το μεγαλύτερο μέρος του λαού μας είναι αγρότες. Έχουμε γη και πρέπει να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους μας να ασχοληθούν με τη γεωργική παραγωγή», τόνισε.

Τα υπουργεία καφέ και φοινικέλαιου βρίσκονται δίπλα στο κύριο υπουργείο γεωργίας. Υπουργός για τον καφέ είναι ένας νέος βουλευτής, ο Τζο Κούλι, από το Anglimp-South Waghi, μια κεντρική ορεινή περιοχή.

Ο καφές από την Π.Ν.Γ. είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής ποικιλία τα τελευταία χρόνια, με καφετέριες σε όλη την Αυστραλία, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία να σερβίρουν καφέ που παρασκευάζεται με…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr