Η Ισπανία επιμένει στην ολοκλήρωση του MidCat παρά την άρνηση της Γαλλίας

Νεα


“Χθες ακούσαμε τον Μακρόν, όπως ακούσαμε και τον Σόλτς και όπως ακούσαμε και τον Πούτιν ότι έχουμε ένα πρόβλημα το οποίο επιμηκύνεται και πέραν αυτού του χειμώνα και κατανοούμε ότι οι διασυνδέσεις είναι ένα θέμα που δεν μπορεί να το αποφασίζει μία μόνο χώρα . Είναι ένα θέμα που σίγουρα θα απασχολήσει το συμβούλιο υπουργών Ενέργειας την ερχόμενη Παρασκευή. Το θέμα των ευρωπαϊκών διασυνδέσεων δεν είναι ένα διμερές θέμα αλλά απασχολεί όλη την ΕΕ. Και η συζήτηση αυτή δεν μπορεί να κλείσει επειδή μία μόνο χώρα επιχειρεί να το κλείσει για δικούς της εσωτερικούς λόγους” τόνισε σε συνέντευξή της στο Onda Cero, η τρίτη αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης και υπουργός Οικολογικής Μετάβασης Τερέσα Ριβέρα.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι η Ισπανία δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα εφοδιασμού με φυσικό αέριο και αρνείται ότι η συζήτηση MidCat έχει κλείσει παρά την απόρριψη του έργου από τη Γαλλία.

Αφορμή για τις δηλώσεις αυτές ήταν η χθεσινή απόρριψη του Γάλλου προέδρου Μακρόν του έργου του αγωγού φυσικού αερίου MidCat που θα συνέδεε την Ιβηρική χερσόνησο με την υπόλοιπη Ευρώπη για την διοχέτευση φυσικού αερίου από την Αλγερία. Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο, αυτό θα σήμαινε περιττό κόστος, αφού οι δύο σημερινοί αγωγοί φυσικού αερίου που συνδέουν την Ισπανία με την Γαλλία στις πόλεις Irun και Larrau-Calahorra χρησιμοποιούνται μόνο στο 53% της χωρητικότητάς τους.

Η αντιπρόεδρος υποστηρίζει ότι οι δηλώσεις Μακρόν είχαν ως ακροατήριο…



Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr