Η Ισπανία εντάσσεται στην παγκόσμια συμμαχία για τα νέα αυτοκίνητα με μηδενικές εκπομπές ρύπων έως το 2040

Νεα


Η Ισπανία αποτελεί την δεύτερη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβηχανία και την ένατη στον κόσμο που αποφάσισε να μπει τελικά στη διεθνή συμμαχία 200 κρατών, περιοχών, αυτοκινητοβιομηχανιών, μεταξύ άλλων, οι οποίοι αποφάσισαν ότι όλες οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων και φορτηγών αυτοκινήτων θα έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων το αργότερο το 2035 και το 2040 παγκοσμίως.

Στην συμμαχία αυτή στην οποία έχει ενταχθεί και η Γαλλία παραμένουν ακόμα εκτός διεθνείς γίγαντες της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η συμμαχία, ονομάζεται Accelerating to Zero (A2Z) και ξεκίνησε στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα στην Αίγυπτο (COP27) με στόχο την επέκταση του αριθμού των οχημάτων μηδενικών εκπομπών ρύπων της Γλασκώβης (COP26) που δημιουργήθηκε για την εξάλειψη της πώλησης αυτοκινήτων εσωτερικής καύσης και φορτηγών από το 2035 στις μεγάλες αγορές.

Η συμφωνία της Γλασκώβης είχε υπογραφεί από περισσότερες από εκατό οντότητες και χώρες (31), μεταξύ των οποίων όμως δεν βρισκόταν οι μεγαλύτεροι παραγωγοί οχημάτων στον κόσμο όπως Κίνα, Ηνωμένες Πολιτείες, Ιαπωνία, Ινδία, Νότια Κορέα, Γερμανία, Μεξικό, Βραζιλία, Ισπανία και Ταϊλάνδη, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2021 που δημοσίευσε η Statista.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της συμμαχίας, είναι απαραίτητο να επισημανθούν οι νομοθετικές πρόοδοι όσον αφορά τα ηλεκτρικά οχήματα που αναπτύσσονται, τόσο στις…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr