Η ΕΡΤ στο Κίεβο: Φόβοι για εξάπλωση χολέρας στη Μαριούπολη – Παγκόσμια κατακραυγή

Νεα


Φόβοι για εξάπλωση χολέρας στη Μαριούπολη. Οι μη οργανωμένες ταφές και η έλλειψη πόσιμου νερού καθιστούν την κατάσταση ιδιαίτερα κρίσιμη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του δημάρχου, πόσιμο νερό και τρόφιμα είναι σε έλλειψη ενώ ακόμα η πόλη δεν έχει καθαριστεί μετά τις επιθέσεις. Νωρίτερα, ο επικεφαλής της υγειονομικής υπηρεσίας του υπουργείου υγείας είχε δηλώσει ότι η παρακολούθηση για πιθανή ανάπτυξη χολέρας είχε ξεκινήσει στην Ουκρανία την 1η Ιουνίου. Επιπλέον, οι κίνδυνοι θα επιδεινωθούν μόνο λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας: «Δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι ότι θα υπάρξουν εστίες ασθενειών, αλλά όλες οι προϋποθέσεις για αυτές υπάρχουν ήδη».

Περισσότεροι από 2.500 Ουκρανοί μαχητές από το Αζοφστάλ βρίσκονται σε αιχμαλωσία, δήλωσε ο Ζελένσκι. Οι αξιωματικοί της Υπηρεσίας Πληροφοριών, επί του παρόντος επιφορτισμένοι με την ανταλλαγή αιχμαλώτων, εργάζονται ώστε να προχωρήσουν το διάλογο για να επιστρέψουν όλους τους Ουκρανούς κρατούμενους σπίτια τους.

  • Ουκρανία: Έλλειψη νερού και τροφίμων στη Μαριούπολη – Μόνο σε ένα 24ωρο 39 επιδρομές των Ρώσων

Τριπλό εναέριο «μπλόκο» στον Λαβρόφ – Ματαιώθηκε η επίσκεψή του στο Βελιγράδι, οργή από Μόσχα

Φανερά ενοχλημένος ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών σχολίασε την απόφαση Βουλγαρίας, Βόρειας Μακεδονίας και Μαυροβουνίου, στο πλαίσιο των δυτικών κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας, να κλείσουν τον εναέριο χώρο τους στο αεροπλάνο που επρόκειτο να τον μεταφέρει σήμερα στο…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr