Η ΕΡΤ στον τόπο του διπλού φονικού στην Αίγινα: Τι λένε γείτονες των θυμάτων (video)

Νεα


Το DNA που είχε βρεθεί από τους ερευνητές της αστυνομίας μέσα σε ένα σκούφο στον τόπο του εγκλήματος, «πρόδωσε» τον δράστη και οδήγησε, μετά από επτά χρόνια, στην εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας θείας και ανιψιού το 2015 στην Αίγινα. Το διπλό φονικό είχε προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο, καθώς ο δράστης είχε βασανίσει και είχε κάψει ζωντανούς τα δυο θύματα.

«Δυο ή τρείς ήτανε πήγανε σπίτι και πιάσανε το παιδί κοιμότανε και άρχισαν να τον χτυπάνε…μόλις ήρθε η θεία της κλείσανε το στόμα την σύρανε μέσα στο σπίτι… Ο ιατροδικαστής είχε πει πως είχαν σπασμένα πλευρά και τους βάλανε φωτιά και τους κάψανε» λέει γείτονας.

Οι αστυνομικές αρχές της Μάλτας σε τυχαίο έλεγχο φέρεται να εξέτασαν τα στοιχεία του 36χρονου Αλβανού άνδρα και να υπήρξε ταυτοποίηση με εκείνα του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης. Είναι το άτομο που μετά το φρικτό έγκλημα είχε εγκαταλείψει την Αίγινα και οι αρχές δεν είχαν καταφέρει να εντοπίσουν για να διασταυρώσουν το γενετικό ίχνος. Ο δράστης συνελήφθη και ειδοποιήθηκαν οι Ελληνικές αρχές.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το φρικτό έγκλημα είχε σημειωθεί στις 30 Νοεμβρίου του 2015 στο χωριό Ασώματοι στην Αίγινα. Ο φερόμενος ως δράστης πιθανόν και με άλλους συνεργούς είχαν ακινητοποιήσει και βασανίσει πριν δολοφονήσουν με φρικτό τρόπο την 71χρονη γυναίκα και τον ανιψιό της.

Οι δράστες έσπασαν το τζάμι του παραθύρου με μία πέτρα, εισέβαλαν μέσα στο σπίτι, ξυλοκόπησαν μέχρι λιποθυμίας την ηλικιωμένη…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr