Η ΕΡΤ στις περιπολίες στη Σάμο – Με σύγχρονα τεχνικά μέσα η επιτήρηση και ο εντοπισμός παράνομης εισόδου

Νεα


Τα «μάτια» μας στο Aιγαίο αποτελούν οι συνοριοφύλακες που επιτηρούν με σύγχρονα, τεχνικά μέσα τα θαλάσσια σύνορα μας, νυχθημερόν. Η ΕΡΤ βρέθηκε στο πλάι τους, στα παράλια της Σάμου και κατέγραψε τις αδιάκοπες περιπολίες. Στη Σάμο υπηρετούν 175 συνοριόφυλακες ΕΦΕ, 40 για την επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων μας και 135 στην κλειστή ελεγχόμενη δομή.

«Οι συνοριακοί φυλακές κρίνονται αναγκαίοι, η παρουσία μας στο χώρο είναι αναγκαία, και νομίζω ότι φαίνεται καθημερινά από τις επιτυχίες μας […] Βρισκόμαστε 24ωρες το 24ωρο στη πρώτη γραμμή κάτω από όλες τις καιρικές συνθήκες», δηλώνει στην ΕΡΤ ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων Σάμου Κώστας Παναγιωτόπουλος.

«Έχουμε σώσει πάνω από 2000 άτομα, έχουμε λάβει μέρος σε πάνω από 200 αποστολές επιχείρησης έρευνας και διάσωσης. […] Κάθε βάρκα μπορεί να έχει από 50 έως 70 άτομα, ένα νούμερο εξωφρενικό», αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου αυτοδυτών Σάμου Νίκος Τσουμάκης.

Αν και τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών προσπαθούν με κάθε τρόπο να πετύχουν το σκοπό τους, οι ελληνικές αρχές βρίσκονται συνεχώς σε απόλυτη ετοιμότητα.

Αποστολή Σάμος: Κάτια ΝιάκαρηΔιαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr