Η ΕΡΤ στην πόλη Ιζιούμ: Ομαδικοί τάφοι με νεκρούς δεμένους πισθάγκωνα (video)

Νεα


Ομαδικός τάφος με περισσότερα από 440 πτώματα αποκαλύφθηκε στην πόλη Ιζιούμ, στα ανατολικά της Ουκρανίας, η οποία πέρασε και πάλι στα χέρια του Κιέβου. Φρικαλεότητες και καταστροφές κατέγραψε η κάμερα της ΕΡΤ στις περιοχές που ανακατέλαβαν οι Ουκρανοί από τον ρωσικό στρατό.

Λουμπινέτς για θηριωδίες: Αυτά που είδαμε σε Ιζιούμ και Μπούτσα ωχριούν σε αυτό που θα δούμε στη Μαριούπολη

Ο ελληνικής καταγωγής επίτροπος του Ουκρανικού Κοινοβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ντμιτρό Λουμπινέτς ήταν από τους πρώτους Ουκρανούς αξιωματούχους που έφτασαν στο Ιζιούμ, προκειμένου να καταγράψουν την κατάσταση.

Ωστόσο, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, εκτίμησε ότι όλα αυτά που έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα για το Ιζιούμ, για τη Μπούτσα και για τις άλλες μαρτυρικές πόλεις της Ουκρανίας, ωχριούν μπροστά σε αυτό που αναμένεται να δει η ανθρωπότητα στη Μαριούπολη.

Ανταπόκριση – Κίεβο: Κώστας Ονισένκο

Νέα επίθεση Πούτιν: «Η Δύση έχει διαλύσει τη Ρωσία – Για αυτό πήγαμε στην Ουκρανία»

Οι νέες κατηγορίες του Πούτιν προς τη Δύση, ότι δηλαδή εκείνη είναι που θέλει να διαλύσει τη Ρωσία, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι έστειλε τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην Ουκρανία για να αποτρέψει κάτι τέτοιο, αναλύει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Λήδα Παπαδοπούλου.

Ο Ρώσος πρόεδρος προέβαλε το δικό του αφήγημα για τον πόλεμο: με βάση το οποίο η Δύση καλλιέργησε την ιδέα της διάλυσης της χώρας του επί δεκαετίες και χρησιμοποίησε την Ουκρανία για…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr