Η επισιτιστική ασφάλεια και το μέλλον της κτηνοτροφίας στο επίκεντρο ημερίδας στο Αργυροπούλι

Τα Νεα της Περιφερειας


Με συμμετοχή κτηνοτρόφων και συλλόγων από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου στο Αργυροπούλι Τυρνάβου με θέμα: «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, Κτηνοτροφία: παρόν & μέλλον, ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ 2040».

Στην γεμάτη αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών, όπου μετακινήθηκε η ημερίδα λόγω της νεροποντής, πολλοί κτηνοτρόφοι εμφανίστηκαν προβληματισμένοι, και επεσήμαναν οτι η έλλειψη επαρκούς συνδικαλιστικής αγροτικής οργάνωσης όλων των κτηνοτρόφων Ελλάδος, δεν επιτρέπει την ισχυρή ενιαία έκφραση των προτεινόμενων μακροχρόνιων πολιτικών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, για μια κάποια στοιχειώδη μακρόπνοη αγροτική πολιτική. Οι εμφανιζόμενες λύσεις μοιάζει, όπως είπαν,  να είναι κοντόφθαλμες, επιδοματικές, με ορίζοντα τις εκλογές για την κατάκτηση της εξουσίας και μερικούς αγροτοσυνδικαλιστές αντί να προωθούν τα θέματα της κτηνοτροφίας στα κόμματα, να αρκούνται να μεταφέρουν και να διαχέουν τις προτάσεις των κομμάτων μέσα στους κτηνοτρόφους.

Διαφάνηκε ότι η φράση κλειδί ήταν «οργάνωση και συνεργασία όλων», σε κοινά συμφωνημένους στόχους από όλους και συνεργατικούς (συνεταιριστικούς) φορείς υλοποίησης, ελεγχόμενους και αναφέροντας αποτελέσματα σε όλους.

Ο κ Γ. Χερουβείμ (Αίγινα) πρότεινε να μην παραδώσουν οι κτηνοτρόφοι γάλα στις μεταποιητικές βιομηχανίες για μία ή δύο εβδομάδες, ή περισσότερο αν απαιτείται. “Εμείς θα ζήσουμε … Όσοι είναι απέναντί μας θα…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr