Η Ελλάδα στη λίστα των «μη φιλικών χωρών» της Ρωσίας

Νεα


Άλλες πέντε ευρωπαϊκές χώρες, περιλαμβανομένης της Ελλάδας, πρόσθεσε η Ρωσία στον κατάλογο με τις «μη φιλικές χώρες», περιορίζοντας τις προσλήψεις στις διπλωματικές τους αποστολές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρωσική απόφαση για περιορισμό στα 34 άτομα του επιτόπιου προσωπικού στην διπλωματική αντιπροσωπεία της χώρας μας στην Ρωσία πρακτικά δεν θα έχει καμία πρόσθετη συνέπεια στην υπάρχουσα λειτουργία της ελληνικής πρεσβείας και των ελληνικών προξενείων σε ρωσικό έδαφος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση στον ιστότοπο της ρωσικής κυβέρνησης, η διευρυμένη λίστα των «μη φιλικών χωρών», που «διαπράττουν εχθρικές ενέργειες κατά των ρωσικών διπλωματικών και προξενικών αποστολών στο εξωτερικό», περιλαμβάνει πλέον, εκτός από την Ελλάδα, τη Δανία, την Κροατία, τη Σλοβενία και τη Σλοβακία.

Με το διάταγμα, που υπέγραψε το πρωί ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν, προσδιορίζεται ο αριθμός των υπαλλήλων που μπορούν να προσλάβουν οι πρεσβείες και τα προξενεία αυτών των χωρών στη Ρωσία.

Έτσι, το όριο για την Ελλάδα είναι 34 άτομα, για τη Δανία 20 και τη Σλοβακία 16, ενώ Σλοβενία και Κροατία δεν μπορούν πλέον να απασχολούν τοπικό προσωπικό στις διπλωματικές αποστολές και τα προξενικά τους γραφεία.

Μετάφραση: Γιελένα Τσβιέτκοβιτς

Πηγή: Πολιτικά

ertnews.gr