Η αστρονομική τιμή του ντίζελ μετακυλίει την ακρίβεια στα ράφια των καταστημάτων

Νεα


Η χρήση του ντίζελ στην Αμερική είναι τόσο διαδεδομένη, όσο και ο καφές και τα ντόνατς μιας συγκεκριμένης μάρκας που συνηθίζουν να καταναλώνουν οι Αμερικανοί.

Στην πραγματικότητα, η Αμερική λειτουργεί με ντίζελ. Για να το διαπιστώσει κανείς αρκεί απλώς να ρωτήσει έναν φορτηγατζή, έναν αγρότη ή έναν ιδιοκτήτη εργοστασίου.

Και η απάντηση που θα πάρει είναι ότι αυτή τη στιγμή, όλοι… πονάνε.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα μηχανήματα που τροφοδοτούν τις επιχειρήσεις τους χρειάζονται ντίζελ, το επίπεδο τιμής του οποίου κάνει τους επαγγελματίες να ματώνουν.

Με περίπου 5,50 δολάρια το γαλόνι, οι τιμή έχει ανέβει κατά 75% περισσότερο από πέρυσι και πρόσφατα ξεπέρασε το ρεκόρ όλων των εποχών.

“Υπολογίζω ότι μπορεί να κάψω 500-700 δολάρια την ημέρα… το ελάχιστο», λέει ο ΄Έρικ Τζάμερ το φορτηγό του οποίου έχει 22 τροχούς, ένα από τα μεγαλύτερα στους αμερικανικούς  δρόμους. Έχει συνηθίσει να μεταφέρει μεγάλα φορτία με στρατιωτικό και κατασκευαστικό εξοπλισμό. Κάποτε μετέφερε ένα ολόκληρο ελικόπτερο Απάτσι.

Ο Τζάμερ περιόρισε τα δρομολόγια που είναι πολύ μακριά από το σπίτι στο Χιούστον του Τέξας. Το πολύ-πολύ να μεταφέρει εμπορεύματα σε απόσταση που διανύεται μέσα σε μια ή δύο μέρες από το Τέξας. Όχι περισσότερο.

Οι τιμές του ντίζελ έχουν εκτοξεύθηκαν πιο γρήγορα από τις αντίστοιχες της βενζίνης η οποία έχει φτάσει επίσης σε επίπεδα ρεκόρ. Αυξάνονται τόσο γρήγορα λόγω των ίδιων παραγόντων που έχουν προκαλέσει την…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr