Η αποτίμηση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου για την Λάρισα

Τα Νεα της Περιφερειας


Μια πρώτη αποτίμηση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας στην Λάρισα, πραγματοποίησε σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο δήμαρχος της πόλης κ. Απ. Καλογιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στα πολλά θετικά και τα ελάχιστα αρνητικά στοιχεία της όλης διοργάνωσης στην Θεσσαλική πρωτεύουσα.

Ο κ. Καλογιάννης έκανε λόγο “για μια μεγάλη επιτυχία της πόλης με πολλαπλά οφέλη και με σημαντική προοπτική. Σε τέτοιο μεγάλο και σύνθετο γεγονός, αλλά και πρωτόγνωρο όχι μόνο για την Λάρισα αλλά για όλη τη χώρα, υπήρξαν αδυναμίες και προβλήματα για τα οποία θα αναφερθούμε. Το πρόσημο από τη διοργάνωση του 4ου ΕΤΑΠ και του τερματισμού στην πόλη απολύτως θετικό και τα οφέλη πολύ μεγάλα.
Ο Hellas Tour είναι μεγάλη διεθνής διοργάνωση αθλητικής ποδηλασίας που ήρθε στην χώρα μετά από δέκα χρόνια και σαφέστατα αναβαθμισμένος. Η αγωνιστική ποδηλασία, όπως γνωρίζετε έχει πολύ μεγάλο κοινό και φίλους του αθλήματος στην Ευρώπη, και κυρίως σε Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία, αλλά και σε αλλά και σ όλο τον κόσμο. Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε η Cycling Greece υπό τον απόλυτο έλεγχο του υφυπουργείου Αθλητισμού, σε συνδιοργάνωση με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ποδηλασίας, με την Ευρωπαϊκή Ένωση Ποδηλασίας, την Ελληνική Ομοσπονδία, ενώ ο αγώνας ήταν ενταγμένος στο καλεντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας. Όπως είναι γνωστό στον αγώνα συμμετείχαν 20 επαγγελματικές και εθνικές ομάδες με 139 αθλητές.
Η πόλη απέδειξε ότι μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες και…



Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr