Η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων δεν θα γίνει ποτέ ανεκτή, απαντά η ελληνική κυβέρνηση στην εντεινόμενη τουρκική παραβατικότητα

Νεα


Με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία να λειτουργεί αποσταθεροποιητικά στις ευρύτερες ισορροπίες της νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, η Αθήνα δια στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη διαμηνύει στην Άγκυρα ότι παραμένει μεν υπέρ της θετικής ατζέντας, δεν πρόκειται όμως ν’ ανεχτεί την όλο και αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα.

«Έχουμε τη δυνατότητα να περιχαρακώσουμε τα δύσκολα προβλήματά μας, ενδεχομένως να τα αφήσουμε για λίγο στην άκρη και να συζητήσουμε τις προοπτικές μιας πιο θετικής ατζέντας, χωρίς να υπάρχει μεγάλη ένταση. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε με αυτοπεποίθηση, με καλή διάθεση, αλλά ταυτόχρονα και με απόλυτη αποφασιστικότητα να μην ανεχτούμε συμπεριφορές, οι οποίες ξεπερνούν τα όρια», δηλώνει ο πρωθυπουργός στο «Βήμα» της Κυριακής.

Το φάσμα της εξωτερικής πολιτικής από το 2019 έως σήμερα παρουσίασε στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Δένδιας, με επιστέγασμα τις διακρατικές συμφωνίες για την άμυνα, καθώς και τις συμφωνίες οριοθέτησης ΑΟΖ με Αίγυπτο και Ιταλία. Δεν χωράει ουδετερότητα στο ρωσο-ουκρανικό ξεκαθάρισε ο Υπουργός Εξωτερικών, υπενθυμίζοντας ότι η Τουρκία αποτελεί την υπ’ αριθμό πρόκληση για την Ελλάδα.

«Θα συνεχίσουμε να απαντάμε σε κάθε παραβατικότητα επί του πεδίου, σε κάθε επιστολή, σε κάθε ανακοίνωση, σε κάθε ρητορική, γιατί δεν δεχόμαστε ούτε τετελεσμένα ούτε απειλές. Κανενός είδους τετελεσμένα, κανενός είδους απειλές!», τόνισε ο κ. Δένδιας.

Την…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr