Η Αθλητική Επιστήμη και Φυσική Αγωγή δημιουργεί ευκαιρίες απασχόλησης σε πολλαπλούς τομείς

Αθλητικα


Σήμερα είναι επιστημονικά αποδεκτό πως η σωματική άσκηση σχετίζεται άρρηκτα με την ψυχική υγεία και πως η άθληση αποτελεί έναν πολύ σημαντικό παράγοντα που συμβάλλει στην ψυχική ισορροπία.

Τα πολλαπλά οφέλη της σωματικής άσκησης σε συνδυασμό με μια γενικότερη στροφή του κόσμου προς έναν πιο υγιή και δραστήριο τρόπο ζωής, έχουν κατατάξει το επάγγελμα του γυμναστή σε ένα από τα πιο περιζήτητα των τελευταίων ετών, με ένα πτυχίο στην Αθλητική Επιστήμη και τη Φυσική Αγωγή να δημιουργεί ευκαιρίες απασχόλησης σε πολλούς διαφορετικούς τομείς.

Η Αθλητική Επιστήμη και Φυσική Αγωγή δημιουργεί ευκαιρίες απασχόλησης σε πολλαπλούς τομείς

Η Αθλητική Επιστήμη και η Φυσική Αγωγή αποτελούν πολυδιάστατα γνωστικά αντικείμενα που σχετίζονται με ένα μείγμα διαφορετικών κλάδων και επιστημονικών αρχών, έχοντας στη βάση τους την σωματική άσκηση. Γι’ αυτό και όσοι επιλέγουν αντίστοιχες σπουδές διαπιστώνουν πως το πρόγραμμα σπουδών τους περιλαμβάνει συνδυασμό διαφορετικών τομέων όπως είναι η ανατομία και η φυσιολογία, η κινησιολογία, η ψυχολογία, η διατροφή, αλλά και τα οικονομικά και η αθλητική διοίκηση, ώστε οι απόφοιτοι να μπορούν να σταδιοδρομήσουν σε ποικίλους τομείς.

Αυτός είναι και ο βασικός στόχος του Πτυχίου στην Αθλητική Επιστήμη και Φυσική Αγωγή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (EUC), που απευθύνεται σε όσους θέλουν να κάνουν επάγγελμα το πάθος τους για τον αθλητισμό. Μάλιστα, για όσους υποψήφιους ανησυχούν πως η φοιτητική τους καθημερινότητα στο EUC θα περιλαμβάνει μόνο θεωρητική προσέγγιση, οφείλουμε να αναφερθούμε στο υπερσύγχρονο Πανεπιστημιακό εργομετρικό κέντρο όπου οι φοιτητές αποκτούν σημαντική εργαστηριακή εμπειρία, αλλά και στην αποκλειστική συνεργασία του Πανεπιστημίου με το γυμναστήριο Νew Life Health Center για την πρακτική τους άσκηση.

Τι κάνει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου να ξεχωρίζει

Η Αθλητική Επιστήμη και Φυσική Αγωγή δημιουργεί ευκαιρίες απασχόλησης σε πολλαπλούς τομείς

Το Πτυχίο της Αθλητικής Επιστήμης και Φυσικής Αγωγής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου αποτελεί την πλέον καινοτόμο και εξεζητημένη ακαδημαϊκή παρέμβαση στον ευρύτερο ελληνικό και κυπριακό χώρο στο πεδίο του αθλητισμού και έρχεται να διευρύνει τους επιστημονικούς ορίζοντες στην αθλητική εκπαίδευση. Οι απόφοιτοι του προγράμματος πλεονεκτούν τόσο ως προς την κατάρτισή τους, όσο και ως προς τις προοπτικές απασχόλησης, αφού η δομή του προγράμματος έχει μια ξεκάθαρη φοιτητοκεντρική προσέγγιση που επιτρέπει στους αποφοίτους να καταστούν ανταγωνιστικοί σε διεθνές επίπεδο.

Μάλιστα, το πρόγραμμα σπουδών είναι χωρισμένο σε δύο βασικούς άξονες και επιμέρους εξειδικεύσεις. Συγκεκριμένα, ο πρώτος άξονας αφορά το γενικό μέρος, όπου στα πρώτα τρία έτη φοίτησης παρέχονται στους φοιτητές όλες οι απαραίτητες γνώσεις για την κατανόηση της ανθρώπινης δομής, λειτουργίας και συμπεριφοράς και όλες…Διαβάστε τη συνέχεια: sport24.gr