Η Αθήνα θα συνεχίσει να διεθνοποιεί σε όλα τα fora τις παράνομες πρακτικές της Άγκυρας – Επόμενος σταθμός η Ρώμη

Πολιτικη


Ψυχραιμία και ετοιμότητα είναι η απάντηση της Αθήνας στην κλιμακούμενη επιθετική ρητορική της Άγκυρας. Η Ελλάδα έχει επιλέξει να διεθνοποιεί το ζήτημα του τουρκικών προκλήσεων με την ενημέρωση εταίρων και συμμάχων μας, ώστε να καταστούν σαφείς οι κίνδυνοι αυτής της συμπεριφοράς.

Με πρώτο σταθμό τη Ρώμη, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Μάριο Ντράγκι, ξεκινάει ένας διπλωματικός μαραθώνιος. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, την επόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 29-30 Ιουνίου στη Μαδρίτη, καθώς και στην ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 5 Ιουλίου στο Στρασβούργο.

Εστιάζοντας στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εμμέσως στον νέο-οθωμανικό αναθεωρητισμό της γείτονος.

«Απειλεί να κατοχυρώσει ένα μοντέλο αυταρχικής συμπεριφοράς, σύμφωνα με το οποίο κάθε ιμπεριαλιστική χώρα, κάθε τοπικός ταραξίας, με οποιοδήποτε πρόσχημα, θα εισβάλει σε μία γειτονική χώρα. Ένα μοντέλο το οποίο μπορεί να το μιμηθούν και άλλοι ηγέτες με αυτοκρατορικά και επεκτατικά οράματα, κάτι το οποίο αφορά την Ελλάδα, αφορά όμως ακόμα περισσότερο την ακρωτηριασμένη επί τόσες δεκαετίες Κύπρο», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν ανοίγουμε διάλογο με το παράλογο» ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού στην προσωπική επίθεση που δέχτηκε εκ νέου από τον Τούρκο Πρόεδρο.

Η διεθνής κοινή…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr