Η Αθήνα διεθνοποιεί τις τουρκικές προκλήσεις (video)

Πολιτικη


Η διεθνοποίηση των τουρκικών προκλήσεων είναι η απάντηση της Ελλάδας στην εμπρηστική ρητορική της Άγκυρας. Ο Νίκος Δένδιας έστειλε επιστολές στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, στις οποίες παραθέτει τις απειλές του Ερντογάν και κορυφαίων Τούρκων αξιωματούχων. Αυστηρή γλώσσα όμως και από την Κομισιόν που καλεί την Άγκυρα να εγκαταλείψει τον δρόμο των προκλήσεων.

Σε νέο γύρο διεθνοποίησης της εντεινόμενης τουρκικής προκλητικότητας προχωρά η Αθήνα. Εκτός από τους Ευρωπαίους εταίρους και την Ουάσιγκτον, ο Νίκος Δένδιας ενημερώνει για τις πρωτοφανείς ενέργειες της Άγκυρας τον Γενικό Γραμματέα και τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και τον Γραμματέα του ΝΑΤΟ.

Διπλωματικές Πηγές  αναφέρουν πως στις εν λόγω επιστολές θα παρατίθενται αυτούσιες οι δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων. Η Ελληνική πλευρά θεωρεί ότι το κείμενο των δηλώσεων αυτών είναι τόσο εξωφρενικό που παρέλκει οποιοσδήποτε σχολιασμός.

Ο τουρκικός αναθεωρητισμός θα τεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης του Νίκου Δένδια με την Γαλλίδα ομόλογό του, η οποία βρέθηκε στην Άγκυρα απ’ όπου και κατήγγειλε εμμέσως τη στάση της Τουρκίας στο ζήτημα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Η Κατρίν Κολονά υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, δήλωσε: «Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι οι χώρες που δεν έχουν επιβάλει κυρώσεις δεν χρησιμοποιούνται ως βάση για την καταστρατήγηση των κυρώσεων που έχει…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr