Η άνοδος και η πτώση Τζόνσον – Πότε θα έχει νέο Πρωθυπουργό η Βρετανία

Νεα


Χρειάστηκε να περάσει ένα 48ωρο πολιτικού δράματος και χάους άνευ προηγουμένου στη Βρετανία, για να αναγνωρίσει ο Μπόρις Τζόνσον την απομόνωσή του και να ανακοινώσει ότι παραιτείται. Αρχικά, από την ηγεσία του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, καθώς θα παραμείνει στη θέση του πρωθυπουργού μέχρι να οριστεί ο διάδοχός του. Τη μισή αυτή παραίτηση την ανακοίνωσε έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω χειροκροτημάτων και αποδοκιμασιών.

Στο διάγγελμά του που μετέδωσε σε απευθείας σύνδεση το ertnews.gr ο Τζόνσον δήλωσε ότι «συμφωνήσαμε ότι χρειάζεται νέος ηγέτης των Συντηρητικών και νέος πρωθυπουργός και αυτή η διαδικασία ξεκινά από τώρα», ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος τόνισε ότι ουδείς είναι αναντικατάστατος. Ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας πριν προβεί στην ανακοίνωση της παραίτησης, όρισε νέο υπηρεσιακό υπουργικό συμβούλιο.

  • Μπεν Γουάλας: Πρώτος στη λίστα των στοιχηματικών εταιρειών για τη διαδοχή του Τζόνσον

Διάγγελμα Τζόνσον – Δεν απολογήθηκε για τα σκάναδαλα

Ο Πρωθυπουργός της Μ. Βρεατανίας αναφέρθηκε κατά κύριο λόγο στα επιτεύγματά του, χωρίς να απολογηθεί για τα σκάνδαλα που είχαν λάβει χώρα κατά της διάρκεια της πρωθυπουργικής θητείας του.

«Κανένας δεν είναι αναντικατάστατος», δήλωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Μπόρις Τζόνσον. Μιλώντας για το νέο ηγέτη των Συντηρητικών δήλωσε ότι θα τον υποστηρίξει με κάθε τρόπο. Ο απερχόμενος αρχηγός των Τόρις δήλωσε επίσης «ιδιαίτερα θλιμμένος που…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr