Ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία: «Δεν ανοίγουμε διάλογο με το παράνομο και το ανιστόρητο» – Η Άγκυρα συνεχίζει τις προκλήσεις

Νεα


«Δεν θα ανοίξουμε διάλογο με το παράνομο και το ανιστόρητο» είναι το σαφές μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στις καθημερινές πλέον προκλήσεις και απειλές της Άγκυρας. Ο πρωθυπουργός, κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο, ανέφερε πως η Αθήνα θα δημοσιοποιεί διεθνώς όσα συμβαίνουν και όσα ανυπόστατα λέγονται. Η κυβέρνηση δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο Ερντογάν να σχεδιάζει ένα «θερμό καλοκαίρι» στις διμερείς σχέσεις.

«Δεν ανοίγουμε διάλογο με το παράνομο» διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το υπουργικό Συμβούλιο, απευθυνόμενος προς την ηγεσία της Τουρκίας, στον απόηχο των πρόσφατων προσωπικών επιθέσεων του Ταγίπ Ερντογάν στον πρωθυπουργό της Ελλάδας.

«Η δυνατή Ελλάδα, βέβαια, ενοχλεί κάποιους. Δεχόμαστε έτσι από τους γείτονές μας νέους λεονταρισμούς, αλλά όσο αυτοί απειλούν, τόσο εκτίθενται και πιστεύω ότι όσο μας προκαλούν, τόσο περιθωριοποιούνται. Έχουμε πει πολλές φορές ότι η γεωγραφία μάς θέλει δίπλα-δίπλα, όμως -δυστυχώς- εκείνοι επιλέγουν να σταθούν απέναντί μας, απέναντι στο Διεθνές Δίκαιο, απέναντι στην Ευρώπη, απέναντι στο ΝΑΤΟ» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Η ενόχληση της Άγκυρας για την ομιλία του πρωθυπουργού στο Αμερικανικό Κογκρέσο δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα θα σταματήσει να δημοσιοποιεί την απαράδεκτη στάση της Τουρκίας απέναντι στην χώρα μας.

«Δεν έχουμε λόγο να ανοίξουμε διάλογο με το παράνομο, με το ανιστόρητο και τελικά με το αδιέξοδο. Αντίθετα, μένουμε πάντα…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr