Ηχηρά γεωπολιτικά και οικονομικά μηνύματα Μητσοτάκη στο Ευρωκοινοβούλιο – «Οι διαφορές δεν λύνονται με νταηλίκια»

Νεα


Ηχηρά γεωπολιτικά μηνύματα εξέπεμψε ο πρωθυπουργός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, περιγράφοντας παράλληλα την εικόνα μιας άλλης Ελλάδας λίγες ημέρες πριν από τη συμπλήρωση 3 ετών διακυβέρνησης της ΝΔ.

Με το βλέμμα στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η χώρα μας έλαβε από την αρχή ξεκάθαρη θέση, επισημαίνοντας πως οι ίσες αποστάσεις δεν οδηγούν παρά στο χαώδες κενό. Μήνυμα και προς την Τουρκία, με την επισήμανση ότι η Ελλάδα δεν θα ανεχτεί καμία αμφισβήτηση της κυριαρχίας και της εδαφικής της ακεραιότητας.

«Η Ελλάδα βρέθηκε ένα βήμα από τον γκρεμό της εξόδου από το ευρώ. Την κοινωνία της τότε χτυπούσαν αλλεπάλληλα κύματα τυφλού και διχαστικού λαϊκισμού» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε: «Και μόνο μπροστά στο φάσμα της άτακτης χρεοκοπίας, η τότε κυβέρνηση έκανε πίσω. Αλλά το τίμημα υπήρξε βαρύ». «Ευτυχώς για την πατρίδα μου, η Ελλάδα του 2022 δεν έχει σχέση με την Ελλάδα του 2015». 

Δείχνοντας προς την Άγκυρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι ο τουρκικός αναθεωρητισμός είναι εκτός κάθε συζήτησης, ξεκαθαρίζοντας ξανά ότι η Ελλάδα δεν απειλείται από κανέναν, ενώ αναφερόμενος στις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία, κάλεσε τους Ευρωπαίους να αξιολογήσουν την τουρκική επιθετικότητα.

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία αμφισβήτηση της εθνικής της κυριαρχίας και της εδαφικής της ακεραιότητας» συνέχισε ο πρωθυπουργός. «Κρατάμε κλειστές τις πόρτες μας στις απειλές,…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr