Ηρ. Μοσκώφ: Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορείς να εγκαταλείψεις τα παιδιά

Νεα


«Μπορεί με μια δική σου πράξη να αλλάξεις τη ζωή και τη μοίρα ενός ανθρώπου, ίσως και για όλη του τη ζωή αλλά θα πρέπει η συνέπεια του κράτους και της κοινωνίας μας απέναντι στα παιδιά να έχει μια συνέχεια, είναι αυτονόητο ότι δεν μπορείς να τα εγκαταλείψεις». Η συνέπεια και η συνέχεια στις πράξεις που αφορούν τα ασυνόδευτα ανήλικα αποτελεί το όραμα του Ειδικού Γραμματέα Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου Ηρακλή Μοσκώφ, όπως το περιέγραψε ο ίδιος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη.

Έχοντας κλείσει μόλις 6 μήνες στη θέση του ειδικού γραμματέα Προστασίας Ασυνόδευτων, ο κ. Μοσκώφ θέτει ως προτεραιότητες την εκπαίδευση και την ενίσχυση της ενταξιακής προοπτικής των παιδιών προκειμένου να αποκλείσει το φαινόμενο της άτυπης φυγής που παρατηρείται σε δομές φιλοξενίας. Στην κατεύθυνση αυτή θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό το σχέδιο νόμου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, που τέθηκε πρόσφατα σε δημόσια διαβούλευση και ρυθμίζει ζητήματα επιτροπείας των ασυνόδευτων παιδιών και της φιλοξενίας τους σε δομές.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε γύρω στις 73 δομές μακροχρόνιας φιλοξενίας και περίπου 2500 παιδιά, αριθμός που ήταν διπλάσιος παλαιότερα. Υπήρχε αυτός ο απαράδεκτος θεσμός της προστατευτικής φύλαξης, που ουσιαστικά ήταν η αστυνομία και η Γραμματεία ήρθε στη συνέχεια με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού. Έτσι διαχειριστήκαμε το θέμα της στέγασης αυτών…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr