Ηράκλειο: Στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη ολόκληρη η βιβλιοθήκη του Γιώργου Σεφέρη

Τα Νεα της Περιφερειας


Στην Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη του Ηρακλείου βρίσκεται από σήμερα το πρωί ολόκληρη η βιβλιοθήκη και το διπλωματικό αρχείο του μεγάλου μας ποιητή Γιώργου Σεφέρη.

Η παράδοση των βιβλίων της βιβλιοθήκης Σεφέρη ολοκληρώθηκε μετά από επικοινωνία της Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Αριστέας Πλεύρη, με την κόρη της Μαρώς Σεφέρη, Άννα Λόντου, κλείνοντας μια εκκρεμότητα δεκαετιών. Όπως είναι γνωστό, το μεγαλύτερο μέρος της βιβλιοθήκης είχε παραδοθεί το 1986 μετά τη δωρεά της συζύγου του νομπελίστα ποιητή.

Πλέον, στο πλούσιο αρχείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης συμπεριλαμβάνεται ολόκληρη η βιβλιοθήκη του Γιώργου Σεφέρη μαζί με το διπλωματικό του αρχείο.

Στην Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη βρέθηκε σήμερα ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός. Ενημερώθηκε από τους υπαλλήλους για τα θέματα που αντιμετωπίζουν, μεταξύ των οποίων είναι και η έλλειψη προσωπικού, που σταδιακά οδηγεί σε μαρασμό τα τελευταία χρόνια μία από τις πιο σημαντικές βιβλιοθήκες της χώρας.

Επίσης, επισκέφθηκε και το εργαστήριο συντήρησης χάρτου, όπου διαπίστωσε την εξαιρετική εργασία που γίνεται με τα πολύτιμα αρχαίτυπα και παλαίτυπα τα οποία διαθέτει η Βικελαία, κυρίως από τη δωρεά του Δημητρίου Βικέλα.Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr