ΗΠΑ: Στους 25 ανήλθαν οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Κεντάκι – Παραμένει άγνωστος ο αριθμός των θυμάτων

Νεα


Ο αριθμός των θυμάτων από τις καταστροφικές πλημμύρες στο Κεντάκι ανήλθε στους 25 νεκρούς και αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της αμερικανικής Πολιτείας.

‘Έχουμε κάποια άσχημα νέα να ανακοινώσουμε σήμερα από το ανατολικό τμήμα του Κεντάκι, όπου είμαστε ακόμη στη φάση της έρευνας και διάσωσης”, έγραψε ο Άντι Μπεσίαρ στο Twitter.

“Ο απολογισμός πέρασε στους 25 νεκρούς και ο αριθμός αυτός πιθανόν θα αυξηθεί”, πρόσθεσε ο εκλεγμένος Δημοκρατικός.

“Υπάρχουν ακόμη πολλοί άνθρωποι για τους οποίους δεν έχουμε κανένα νέο και σε αυτήν την περιοχή, θα είναι δύσκολο να δώσουμε έναν ακριβή αριθμό των αγνοουμένων”, δήλωσε στο CNN.

Καταρρακτώδεις βροχές έπεσαν στο ανατολικό τμήμα της αγροτικής Πολιτείας τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, μετατρέποντας ορισμένους δρόμους σε ποτάμια και αναγκάζοντας τους κατοίκους να καταφύγουν στη στέγη των σπιτιών τους περιμένοντας τις ομάδες διάσωσης.

Οι βροχές συνεχίστηκαν την Παρασκευή, αλλά οι καιρικές συνθήκες πρόσφεραν στους διασώστες μια ευπρόσδεκτη ανάπαυλα το Σάββατο.

“Ένα ψυχρό μέτωπο κινείται νότια και ο καιρός αναμένεται να παραμείνει σχετικά ξηρός σήμερα”, ανακοίνωσαν τα τοπικά παραρτήματα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, προειδοποιώντας ότι “ο ξηρός καιρός αναμένεται να τελειώσει το απόγευμα της Κυριακής”.

“Το πρόβλημά μας θα είναι…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr