ΗΠΑ: Σίγουρη για το δυναμισμό της αμερικανικής οικονομίας δηλώνει η Τζάνετ Γέλεν

Νεα


Τις απόψεις της για το δυναμισμό της αμερικανικής οικονομίας, που στηρίζεται στο ισχυρό εργατικό δυναμικό της χώρας, αλλά και στο ιστορικά χαμηλό ποσοστό ανεργίας εντός των ΗΠΑ αναμένεται να παρουσιάσει η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν, δίνοντας έμφαση στο δυναμισμό της αμερικανικής οικονομίας.

Η Γέλεν η οποία συναντήθηκε με υπουργό Οικονομικών της Ιαπωνίας Σουνίτσι Σουζούκι, αναμένεται να εκφράσει τις αισιόδοξες προβλέψεις της για την οικονομία των ΗΠΑ που δοκιμάζεται από τον υψηλό πληθωρισμό και την ετήσια μείωση του ΑΕΠ κατά 1,6% στο πρώτο τρίμηνο.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών η Γέλεν θα εστιάσει στα βήματα που θα κάνει η Ουάσιγκτον για αναστρέψει την οικονομία.

Παράλληλα, η Γέλεν θα δώσει έμφαση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις της στις τιμές των αγαθών καθημερινής χρήσης κυρίως για τις αναπτυσσόμενες χώρες και τις αναδυόμενες οικονομίας, όπως επίσης και για την οικονομία της Ευρώπης, για την οποία, οι συνέπειες θα είναι σημαντικές, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕΔιαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr