ΗΠΑ: Σάλος μετά τη διαρροή περί προσφυγής του Ανωτάτου Δικαστηρίου για ανατροπή του δικαιώματος στην άμβλωση

Νεα


Τεράστιες αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο,  προκάλεσε στις ΗΠΑ,  το δημοσίευμα του Politico, σύμφωνα με το οποίο, το  Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ετοιμάζεται να ακυρώσει την ιστορική απόφαση του 1973 με την οποία αναγνωρίστηκε το δικαίωμα στην άμβλωση.

Ο ιστότοπος, χθες Δευτέρα 1/5, επικαλέστηκε προσχέδιο γνωμοδότησης που διέρρευσε. Η εξέλιξη προκάλεσε σοκ στην Ουάσινγκτον, καθώς ενδέχεται να αλλάξει άρδην το πολιτικό τοπίο ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου.

Ο Μπέρνι Σάντερς, ανεξάρτητος γερουσιαστής προσκείμενος στους Δημοκρατικούς δήλωσε ότι, το Κογκρέσο πρέπει να περάσει νόμο και να εντάξει την απόφαση Ρόου κατά Γουέιντ στη νομοθεσία αυτής της χώρας τώρα. Κι αν δεν υπάρχουν 60 ψήφοι στη Γερουσία για να εγκριθεί, πρέπει να τερματίσουμε την πρακτική της ενισχυμένης πλειοψηφίας και να περάσει με 50 ψήφους.

Η Χίλαρι Κλίντον, σχολίασε ότι, η απόφαση αυτή αποτελεί απευθείας επίθεση στην αξιοπρέπεια, στα δικαιώματα και στις ζωές των γυναικών, χωρίς να λογαριάζουμε τη νομοθεσία δεκαετιών. Θα σκοτώσει και θα υποδουλώσει γυναίκες μολονότι η μεγάλη πλειοψηφία των Αμερικανών θεωρεί ότι η άμβλωση πρέπει να είναι νόμιμη.

Η Ελιζαμπεθ Γουόρεν των Δημοκρατικών  εκτίμησε πως είναι ώρα τα εκατομμύρια που υποστηρίζουν το Σύνταγμα και το δικαίωμα στην άμβλωση να ορθώσουν το ανάστημά τους και να υψώσουν τη φωνή τους για να ακουστεί. Δεν θα γυρίσουμε πίσω — ποτέ», πρόσθεσε .

Από την πλευρά τους οι Ρεπουμπλικάνοι…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr