ΗΠΑ: Πώς επηρεάζει τους άνδρες η κατάργηση του δικαιώματος στην άμβλωση

Νεα


Πολλοί ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι η ανατροπή της ιστορικής απόφασης Roe v. Wade θα έχει αναμφισβήτητα καταστροφικές συνέπειες για τις γυναίκες. Λίγοι όμως μιλούν για τον αντίκτυπο που θα έχει η κατάργηση του δικαιώματος στην άμβλωση, στους άνδρες.

Ο Brian Nguyen, επίκουρος καθηγητής μαιευτικής και γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας και ιδρυτής του Emerge Lab, ενός ερευνητικού οργανισμού για την αναπαραγωγική υγεία που επιδιώκει να εμπλέξει τους άνδρες στη συζήτηση για τα δικαιώματα στην άμβλωση, δήλωσε στους New York Times, ότι οι άνδρες έχουν  περιθωριοποιηθεί, αν όχι παραβλεφθεί εντελώς, από αυτή τη συζήτηση. Αυτό, εκτιμά ο ερευνητής, καλλιεργεί μια κοινωνική προσδοκία ότι οι άνδρες δεν πρέπει να συζητούν το συγκεκριμένο θέμα ούτε με την οικογένεια, ούτε με τους φίλους τους.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνδρες ωφελούνται άμεσα από το δικαίωμα στην άμβλωση στην Αμερική. Η δυνατότητα να επιλέξει ένας άνδρας πόσα παιδιά θέλει και πότε θέλει να τα αποκτήσει, οφείλεται στο γυναικείο κίνημα για τα αναπαραγωγικά δικαιώματα.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση των δεδομένων μεταξύ 2015 και 2017 της Εθνικής Έρευνας Οικογενειακής Ανάπτυξης, ένας στους πέντε άνδρες έχει αφήσει έγκυο μια γυναίκα που αποφάσισε να διακόψει την εγκυμοσύνη της.

Σε μια ξεχωριστή έρευνα σε περισσότερους από 200 άνδρες συντρόφους γυναικών που ήθελαν να διακόψουν την εγκυμοσύνη τους, ο Nguyen και η ομάδα του διαπίστωσαν ότι…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr