ΗΠΑ: Νομοθέτες πιέζουν την TikTok για τη σχέση της με την Κίνα

Νεα


Από τότε που η TikTok έγινε η εφαρμογή με τις περισσότερες λήψεις στον κόσμο, πολλοί αναρωτιούνταν εάν η υπηρεσία που ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance θα υπόκειται σε κάποιο έλεγχο. Πλέον, είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η στιγμή είναι εδώ.

Σε μια ακρόαση ενώπιον της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας και Κυβερνητικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, η COO του TikTok Βανέσα Πάπας, κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις των νομοθετών σχετικά με τη σχέση της εταιρείας με τη μητρική ByteDance, τη σχέση της με την κινεζική κυβέρνηση και την πιθανότητα παραβίασης των δεδομένων των Αμερικανών.

«Υπάρχουν μέλη του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος που απασχολούνται στο TikTok ή στο ByteDance, ή όχι;» ρώτησε την Πάπας ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζος Χόλεϊ από το Μιζούρι.

Η Πάπας απάντησε ότι κανένα άτομο που λαμβάνει μια στρατηγική απόφαση στην πλατφόρμα δεν είναι μέλος του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Όσον αφορά όμως το υπόλοιπο προσωπικό, είπε ότι η εταιρεία δεν γνωρίζει τις πολιτικές πεποιθήσεις των υπαλλήλων της. Σημείωσε δε, ότι καμία άλλη τεχνολογική πλατφόρμα δεν ρωτά τους υπαλλήλους της σε ποια πολιτικά κόμματα ανήκουν.

«Θα σας εξέπληττε αν μαθαίνατε ότι το περιοδικό Forbes ανέφερε πρόσφατα ότι τουλάχιστον 300 σημερινοί υπάλληλοι της TikTok ή της ByteDance ήταν μέλη των κινεζικών κρατικών μέσων ενημέρωσης;» ρώτησε ο Χόλεϊ την Πάπας.

Η Παππάς επανέλαβε ότι η εταιρεία «δεν ελέγχει τις πολιτικές πεποιθήσεις των υπαλλήλων της».

«Η…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr