ΗΠΑ: Κατέθεσε για την επίθεση στο Καπιτώλιο ο Ντ. Τραμπ o νεότερος

Νεα


Κατέθεσε την Τρίτη 3/5,  ενώπιον της ειδικής εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων ο γιος του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ o νεότερος , για την επίθεση στο Καπιτώλιο χιλιάδων οπαδών στις 6/1/2021.

Συμφώνα με τα δημοσιεύματα στα Μέσα Ενημέρωσης η επιτροπή που έρευνα την υπόθεση για την εμπλοκή του πατέρα του στην επίθεση , έχει στην κατοχή της επικοινωνίες του Ντόναλντ Τραμπ του νεότερου με τον γενικό γραμματέα της προεδρίας («προσωπάρχη»), τον Μαρκ Μέντοους.

Σε αυτές,  μεταξύ άλλων, ο νεότερος Τραμπ αναφέρει  σε SMS, ότι ο πατέρας του πρέπει να καταδικάσει  τους εισβολείς το συντομότερο δυνατό.

Η κατάθεση του Τραμπ του νεότερου στην επιτροπή ακολούθησε αυτές άλλων μελών της οικογένειας του πρώην προέδρου: της Ιβάνκας Τραμπ και του συζύγου της Τζάρεντ Κούσνερ. Τόσο η κόρη όσο και ο γαμπρός του μεγιστάνα ήταν σύμβουλοι του Λευκού Οίκου καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του.

Η ειδική εξεταστική επιτροπή θεωρείται πως βρίσκεται πλέον κοντά στην ολοκλήρωση της έρευνάς της. Σκοπεύει να κάνει δημόσιες ακροάσεις τον Ιούνιο. Θέλει πάση θυσία να ολοκληρώσει το έργο της πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, καθώς εάν οι Δημοκρατικοί χάσουν  τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, προεξοφλείται πως θα διαλυθεί από τους Ρεπουμπλικάνους

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFPΔιαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr