ΗΠΑ: Η κυβέρνηση προσφέρει για πρώτη φορά υπηρεσίες άμβλωσης στις γυναίκες που έχουν αποστρατευτεί

Νεα


Η αμερικανική κυβέρνηση θα προσφέρει για πρώτη φορά υπηρεσίες άμβλωσης στις βετεράνους του στρατού σε περιπτώσεις βιασμού, αιμομιξίας ή όταν η εγκυμοσύνη θέτει τη ζωή ή την υγεία της μητέρας σε κίνδυνο, ακόμη και σε πολιτείες που έχουν περιορίσει ή απαγορεύσει την πρακτική, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Βετεράνων.

Το υπουργείο ανέφερε σε έγγραφό του ότι αποφάσισε να προσφέρει υπηρεσίες αμβλώσεων στις βετεράνους σε απάντηση στις περιοριστικές πολιτικές που υιοθέτησαν πολλές πολιτείες των ΗΠΑ μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, το οποίο στα τέλη Ιουνίου ανέτρεψε απόφασή του που προστάτευε αυτό το δικαίωμα των γυναικών.

Το υπουργείο εκτίμησε ότι χρειαζόταν να αλλάξει πολιτική «προκειμένου να προστατεύσει τη ζωή και την υγεία των βετεράνων», με στόχο «να αποφύγουν άμεσες και μελλοντικές βλάβες».

Ο βουλευτής Μαρκ Τακάνο, ο Δημοκρατικός επικεφαλής της Επιτροπής Βετεράνων της Βουλής των Αντιπροσώπων, χαιρέτισε την απόφαση, η οποία, όπως επεσήμανε, εντάσσεται στην υποχρέωση του υπουργείου να υπηρετεί τις ανάγκες των βετεράνων. Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να τους παρέχεται «ίση και ανεμπόδιστη πρόσβαση στο σύνολο των υπηρεσιών για την αναπαραγωγική υγεία».

Από την πλευρά του ο Μάικ Μποστ, επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στην Επιτροπή, επέκρινε έντονα τη νέα πολιτική, χαρακτηρίζοντάς τη «παράνομη».

«Η άμβλωση είναι λάθος και το Κογκρέσο απαγόρευσε πριν δεκαετίες στο υπουργείο Βετεράνων να…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr