ΗΠΑ: Η ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας

Νεα


Στην αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσης άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις, στο θέμα της Σουηδίας και της Φινλανδίας αναφέρθηκαν Γερουσιαστές και από τα δύο κόμματα κατά την ακρόαση των υφυπουργών Εξωτερικών και Άμυνας, στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας με θέμα την διεύρυνση του ΝΑΤΟ.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ρόμπερτ Μενέντεζ ανέφερε ότι οι επιφυλάξεις της Τουρκίας εξυπηρετούν μόνο τον Πούτιν και κανέναν άλλον, ενώ τόνισε ότι “στην πραγματικότητα η Φινλανδία και η Σουηδία έχουν ήδη ευθυγραμμιστεί με τις πολιτικές των ΗΠΑ σε ό,τι έχει να κάνει με το ΡΚΚ, το SDF και τον αγώνα εναντίον του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους. Επομένως, είναι ανειλικρινές, να παροτρύνουμε και τις τρεις χώρες να συνεργαστούν. Δεν ξέρω τι ακριβώς προσπαθεί να αποσπάσει η Τουρκία από την Σουηδία και την Φιλανδία. Αλλά τελικά αυτό είναι το θέμα, θέλει να πάρει ανταλλάγματα. Και ίσως αν μπούμε στο παιχνίδι και εμείς, να επιχειρήσουν να αποσπάσουν ανταλλάγματα και από εμάς. Αυτό θα είναι κάτι στο οποίο θα είμαι κάθετα αντίθετος. Δεν χρειαζόμαστε καμία παραχώρηση για να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ δύο μεγάλες δημοκρατίες”.

Ο κ. Μενέντεζ απευθυνόμενος στην Υφυπουργό Εξωτερικών Κάρεν Ντόνφριντ άφησε αιχμές για την συνολικότερη στάση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ “θα ήθελα να τονίσω απλώς για την ιστορία ότι στα περίπου 30 χρόνια που ασχολούμαι με την εξωτερική πολιτική, ένα από τα πράγματα που με ενοχλούν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ανεξάρτητα από το…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr