ΗΠΑ: Δεν επιβάλλει περιορισμούς στις πωλήσεις αγροτικών προϊόντων από τη Ρωσία διαβεβαιώνει το Υπ. Οικονομικών

Νεα


Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες Πέμπτη (14/7/22) πως δεν απαγορεύει την πώληση αγροτικών προϊόντων από τη Ρωσία, απορρίπτοντας για ακόμη μια φορά τις κατηγορίες της Μόσχας ότι είναι οι δυτικές κυρώσεις, και όχι η ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία, ο παράγοντας που προκαλεί την παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, δίνοντας στη δημοσιότητα δελτίο Τύπου και παρουσίαση των εξαιρέσεων από τις αμερικανικές κυρώσεις, τόνισε πως δεν εμποδίζει τις συναλλαγές που συνδέονται με την παραγωγή, την πώληση ή τη μεταφορά αγροτικού εξοπλισμού και αγροτικών προϊόντων.

Ακόμη, το υπουργείο διαβεβαίωσε ότι δεν απαγορεύει τις συναλλαγές που σχετίζονται με αγροτικά προϊόντα όπως τα λιπάσματα, με ιατρικό υλικό, με ιατρικά μηχανήματα ή κιτ εξετάσεων για τον νέο κορονοϊό.

Η διεύρυνση των εξαιρέσεων «επαναβεβαιώνει περαιτέρω ότι οι αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας σε αντίδραση για τον απρόκλητο και αδικαιολόγητο πόλεμό της εναντίον της Ουκρανίας δεν εγείρουν εμπόδιο στο εμπόριο αγροτικών και ιατρικών ειδών», κατά το δελτίο Τύπου του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

«Ο πόλεμος του Πούτιν στραγγάλισε την παραγωγή αγροτικών προϊόντων και τροφίμων», κατά την ίδια πηγή, που προσάπτει στο Κρεμλίνο πως «χρησιμοποιεί τα τρόφιμα ως όπλο» και πως «κλέβει σιτηρά και αγροτικό υλικό» από την Ουκρανία και «επιβάλλει αποκλεισμό στη Μαύρη Θάλασσα».

Η ανακοίνωση ακολουθεί τις…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr