ΗΠΑ – Βουλευτές προς Μπάιντεν για πιθανή πώληση των F-16: «Να πείτε όχι – Είναι εξέλιξη που θα ανταμείψει τον Ερντογάν»

Νεα


Ανταπόκριση – Ουάσινγκτον: Λένα Αργύρη

Τη βαθιά ανησυχία τους για την δημόσια στήριξη που παρείχε ο Πρόεδρος Μπαιντεν στο τουρκικό αίτημα περί αναβάθμισης των F-16, εκφράζουν με επιστολή τους στον Λευκό Οίκο, αμερικανοί βουλευτές με επικεφαλής τον Δημοκρατικό Φρανκ Παλόν.

Διαβάστε επίσης: Τροπολογίες – μπλόκο στο Κογκρέσο των ΗΠΑ για την πώληση F-16 στην Τουρκία

Όπως αναφέρουν “ανησυχούμε βαθύτατα από τα σχόλια που κάνατε στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, σχετικά με την πιθανή πώληση των F-16 Block 70 και τις αναβαθμίσεις στην Τουρκία. Ζητάμε να πείτε όχι σε αυτή την πώληση, γιατί μια τέτοια εξέλιξη θα ανταμείψει τον Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν για την μη τήρηση των δεσμεύσεων της Τουρκίας τόσο προς τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και προς το ΝΑΤΟ.

Ο Ερντογάν επιλέγει να βάζει το προσωπικό όφελος πάνω από το συλλογικό καλό των συμμάχων του. Η επιλογή του να εμποδίσει τη Φινλανδία και τη Σουηδία να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ μέχρι να λάβει παράλογες διαβεβαιώσεις, καθιστά σαφές ότι δεν έχει κάνει τίποτα για να ενισχύσει το ΝΑΤΟ από τότε που η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πυροδότησε τη μεγαλύτερη κρίση που έχει αντιμετωπίσει η συμμαχία εδώ και δεκαετίες.

Οι συνεχείς προβληματικές τακτικές από τον Ερντογάν, τακτικές που αντιτίθενται στο κοινό καλό της συμμαχίας δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη. Το καθεστώς του έχει χρησιμοποιήσει επανειλημμένα τη στρατιωτική ισχύ του για να αποσταθεροποιήσει την Ανατολική…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr