ΗΠΑ: Απόφαση μη ένταξης της Ρωσίας στις χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία

Νεα


Μετά  το ξερό «όχι» του Αμερικανού προέδρου σε δημοσιογραφική ερώτηση για το αν οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να εντάξουν τη Ρωσία στον κατάλογο των κρατών που στηρίζουν την τρομοκρατία ακολουθήσε την επομένη, Τρίτη 6/9, η επιβεβαίωση  από τον επικεφαλής των στρατηγικών επικοινωνιών του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, Τζόν Κέρμπι.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η αξίωση της Ουκρανίας μελετήθηκε σοβαρά και δεν απορρίφθηκε ελαφρά τη καρδία.

«Πιστεύουμε ότι δεν είναι ο καλύτερος, ο πιο αποδοτικός και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να συνεχίσουμε να φροντίζουμε να λογοδοτεί η Ρωσία» για τον πόλεμο στην Ουκρανία, είπε ο κ. Κέρμπι σε δημοσιογράφους.

Κρίθηκε, όπως εξήγησε, ότι η κίνηση θα εμπόδιζε τις προσπάθειες μη κυβερνητικών οργανώσεων να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία.

Λήφθηκε επίσης υπόψη το ενδεχόμενο η κίνηση αυτή να επηρέαζε αρνητικά τη θέση της Ουκρανίας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία όποτε κι αν γίνουν, πρόσθεσε ο κ. Κέρμπι.

Το Κρεμλίνο έχει διαμηνύσει η κίνηση θα μπορούσε να οδηγήσει στη διακοπή των διμερών σχέσεων.

Πριν λίγο καιρό το κοινοβούλιο της Λετονίας ανακήρυξε τη Ρωσία χώρα που υποστηρίζει την τρομοκρατία. Το Κίεβο καλούσε την Ουάσινγκτον να κάνει το ίδιο. Πιέσεις για αυτό ασκούσαν και  Αμερικανοί κοινοβουλευτικοί.

Στον κατάλογο των χωρών που κατά τις ΗΠΑ υποστηρίζουν την τρομοκρατία βρίσκονται σήμερα η Συρία, το Ιράν, η Βόρεια Κορέα και η Κούβα….Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr