Ηνωμένο Βασίλειο: «Λονδίνο όπως Σαχάρα» τη Δευτέρα – Πυρά κατά Τζόνσον για πάρτι αντί μέτρων

Νεα


«Πιο ζεστό από το Δελχί και την έρημο Σαχάρα», αναμένεται τη Δευτέρα το Λονδίνο, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους που προειδοποιούν ότι ο υδράργυρος θα μπορούσε να φτάσει τους 41 βαθμούς Κελσίου – διπλάσιο από τον καλοκαιρινό μέσο όρο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι μετεωρολόγοι έδωσαν 80% πιθανότητα ο υδράργυρος να ξεπεράσει το ρεκόρ του Ηνωμένου Βασιλείου στους 38,7 βαθμούς Κελσίου, που σημειώθηκε στο Κέιμπριτζ το 2019.

Υπουργικό συμβούλιο έκτακτης ανάγκης Cobra συγκλήθηκε και αποφασίστηκε να μην κλείσουν τα σχολεία, ενώ η κυβέρνηση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον επικρίνεται ότι δεν έλαβε σοβαρά υπόψη την επικείμενη έκτακτη ανάγκη και την προειδοποίηση ότι κινδυνεύουν ζωές από τον καύσωνα.

Ο Τζόνσον περνά το Σαββατοκύριακο στο καταφύγιό του στο Τσέκερς και διοργάνωσε  αποχαιρετιστήριο πάρτι για φίλους πριν αποχωρήσει από το γραφείο του τον Σεπτέμβριο, «ρίχνοντας λάδι στη φωτιά».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντόμινικ Ράαμπ αρκέστηκε να δώσει συμβουλές «κοινής λογικής», όπως «μείνετε ενυδατωμένοι και με αντηλιακή προστασία», σε συνέντευξη που επίσης προκάλεσε οργή, επιμένοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να κλείσουν τα σχολεία τη Δευτέρα και την Τρίτη.

«Απλώς δεν είμαστε προετοιμασμένοι για τέτοιου είδους ζέστη σε αυτή τη χώρα», απάντησε εκ μέρους των υγειονομικών της χώρας, η διευθύνουσα σύμβουλος του College of Paramedics Tracy Nicholls.

Ανεπίσημα διάφοροι υπουργοί προειδοποιούν ότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα…



Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr