Ηλεία: Μάχη με τις φλόγες σε τρία μέτωπα

Τα Νεα της Περιφερειας


Σε συναγερμό τέθηκε σήμερα ο νομός Ηλείας λόγω τριών πύρινων μετώπων. Η πρώτη φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Άγναντα του δήμου Ήλιδας, αλλά τέθηκε υπό έλεγχο αφού απείλησε κατοικημένες περιοχές. Λίγο αργότερα ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Τραγανό, του δήμου Πηνειού, ενώ μία ακόμη, η τρίτη στην σειρά, εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Βάρδα, όπου επιχειρούν στο σημείο 32 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 2 δύο ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

Στην περιοχή Τραγανό επιχειρούν 38 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 14 οχήματα, ενώ από αέρος δύο ελικόπτερα πραγματοποίησαν νωρίτερα ρίψεις νερού. Την ίδια ώρα μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους του οικισμού Πηγάδι ώστε να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν την περιοχή Σίμιζα.

Στη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στα Άγναντα Ηλείας, πολλά στρέμματα με καλλιέργειες και αγροτικές εκτάσεις έγιναν στάχτη, όπως και δασική περιοχή. Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν, ενώ ακόμα ένας αποχώρησε λόγω αδιαθεσίας. Συγκεκριμένα, ένας υπαρχιπυροσβέστης υπέστη εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια και διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας. Ένας…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr