Ζ .Παρλίτσης: Μεγάλο πρόβλημα η απόρριψη παραγωγών από το νέο Πρόγραμμα Βιολογικής Κτηνοτροφίας

Τα Νεα της Περιφερειας


Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για το θέμα της απόρριψης απ το προγραμμα Βιολογικης κτηνοτροφίας μεγάλου αριθμού παραγωγών, έστειλε ο Ζήσης Παρλίτσης πρ. του κτηνοτροφικού συλλόγου Δ.Τυρνάβου.

“Κύριε Υπουργέ, ως πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Δήμου Τυρνάβου – ενός από τους μεγαλύτερους  κτηνοτροφικούς συλλόγους της χώρας – ζητούμε να ανταποκριθείτε άμεσα, σε ένα σημαντικό ζήτημα που έχει μεγάλες κοινωνικοοικονομικές διαστάσεις και αφορά ένα μεγάλο αριθμό κτηνοτρόφων, οι οποίοι ήταν ενταγμένοι στο προηγούμενο πρόγραμμα της Βιολογικής κτηνοτροφίας.

Σας γνωστοποιούμε πως  με την τελευταία πρόσκληση  189/22614/27-1-2022 του μέτρου 11, ένας μεγάλος αριθμός ενταγμένων κτηνοτρόφων από τις προηγούμενες προσκλήσεις της βιολογικής κτηνοτροφίας κρίθηκαν μη επιλέξιμοι, για πρώτη φορά από τη στιγμή που εντάχθηκαν στο καθεστώς αυτό. Αυτό έχει ως συνέπεια να διαταραχθεί ο προγραμματισμός των παραπάνω κτηνοτρόφων  καθώς και ολόκληρη η παραγωγική διαδικασία διότι πλέον καθίσταται ασύμφορη η παραγωγή με βιολογικές πρακτικές. Οι παραγωγοί αυτοί επένδυσαν τόσο σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, όσο και σε υπηρεσίες συμβουλευτικής για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της βιολογικής εκτροφής – του προγράμματος και της αγοράς. Η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε όλα αυτά τα χρόνια συντελεί στην ανάπτυξη της υπαίθρου μέσω της παραγωγής ποιοτικών προϊόντων. Πολλοί από αυτούς τους…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr