Ζελένσκι: «Ο ρωσικός στρατός έκανε την σωστή επιλογή και ετράπη σε φυγή» – Τι δήλωσε για τον πόλεμο της ενέργειας

Νεα


Ο ουκρανικός στρατός ανακατέλαβε «2.000 χιλιόμετρα εδάφους» κατά την διάρκεια του Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε απόψε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σημειώνοντας ότι ο ρωσικός στρατός «έκανε την σωστή επιλογή» τρεπόμενος σε φυγή απέναντι στην αντεπίθεση που έχει εξαπολύσει η Ουκρανία στο βορειοανατολικό και το νότιο τμήμα της χώρας.

«Προς το παρόν, από τις αρχές του Σεπτεμβρίου, περί τα 2.000 χιλιόμετρα εδάφους έχουν απελευθερωθεί», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Τις τελευταίες ημέρες, ο ρωσικός στρατός μας δείχνει το καλύτερο που έχει: την πλάτη του. Άλλωστε, η σωστή επιλογή γι’ αυτούς είναι να τραπούν σε φυγή».

Η Ρωσία κάνει τα πάντα για να σπάσει την αντίσταση της Ουκρανίας και της Ευρώπης

Αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση που πλήττει την Ευρώπη ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι «η Μόσχα ελπίζει να σπάσει την ουκρανική αντίσταση τον χειμώνα ποντάροντας στα προβλήματα θέρμανσης στην Ουκρανία και σε ενδεχόμενη εξασθένηση της δυτικής υποστήριξης προς το Κίεβο εξαιτίας της αύξησης των τιμών της ενέργειας στην Ευρώπη».

«Η Ρωσία κάνει τα πάντα για να σπάσει την αντίσταση της Ουκρανίας, της Ευρώπης και του κόσμου κατά την διάρκεια των 90 ημερών αυτού του χειμώνα», δήλωσε ο Ζελένσκι κατά την διάρκεια των εργασιών του ετήσιου διεθνούς φόρουμ Yalta European Strategy (YES) στο Κίεβο. «Είναι το τελευταίο της χαρτί».

«Η βαρβαρότητα του χειμώνα καλείται να βοηθήσει όταν η βαρβαρότητα του ανθρώπου δεν αρκεί»,…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr