Ζάκυνθος: Η Επιτροπή Ναυαγίου εγκαλεί τον Δήμο για τα σκουπίδια στο Ναυάγιο – Τι συμβαίνει με την επίμαχη φωτογραφία

Τα Νεα της Περιφερειας


Μετά το θόρυβο που ξέσπασε από τη φωτογραφία που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, που δείχνει σωρό με σκουπίδια στην πιο διάσημη παραλία της Ελλάδος, αυτή του Ναυαγίου, ξεσηκώθηκαν αντιδράσεις εναντίον όσων έχουν την ευθύνη για την καθαριότητά της.

Ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Ν. Αρετάκης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, με δηλώσεις τους σε ΜΜΕ, έσπευσαν να «πετάξουν» από πάνω τους την ευθύνη, ισχυριζόμενοι ότι από τη στιγμή που συστήθηκε η Επιτροπή Διαχείρισης του Ναυαγίου, που υπάγεται στο υπουργείο Τουρισμού, η ευθύνη για τον καθαρισμό της παραλίας είναι του υπουργείου.

Η απάντηση ήρθε άμεσα από την Επιτροπή Διαχείρισης και μάλιστα προσωπικά στον Δήμαρχο Ζακύνθου, με επιστολή που υπογράφει η πρόεδρός της, Αλεξάνδρα Παπαλιάκου, όπου αναφέρεται: «Αξιότιμε κε Δήμαρχε, τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί μέσω του διαδικτύου μια φωτογραφία που απεικονίζει σωρό από απορρίμματα σε μια από τις πιο γνωστές παγκοσμίως παραλίες της χώρας μας, αυτή του Ναυαγίου Ζακύνθου. Όπως γνωρίζετε στις αρμοδιότητες της Επιτροπής Πρότυπης Τουριστικής Αξιοποίησης και Προστασίας του Ναυαγίου Ζακύνθου, βάση του άρθρου 68, ν. 4875/2021 (Α΄250) όπως ισχύει, δεν εμπίπτει η αποκομιδή των απορριμμάτων, διαδικασία που ήταν και παραμένει ευθύνη της Δημοτικής Αρχής».

Αξίζει να σημειωθεί πως και στο παρελθόν είχε ξεκαθαριστεί στον Δήμαρχο Ζακύνθου, τόσο από την τέως πρόεδρο της Επιτροπής, όσο και από τον υπουργό Τουρισμού, Β. Κικίλια, πως σειρά…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr