Ε.Ε: Νέες προϋποθέσεις θέτει η Ουγγαρία για την ανανέωση των κυρώσεων στη Ρωσία

Νεα


Την ανανέωση των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Ρωσίας απειλεί να εμποδίσει η κυβέρνηση της Ουγγαρίας  καθώς η Βουδαπέστη αξιώνει να αρθούν οι κυρώσεις σε βάρος τριών Ρώσων ολιγαρχών χωρίς να εξηγούνται και λόγοι.

Διπλωματικές πηγές ενημέρωσαν το Γερμανικό Πρακτορείο ότι  πρόκειται για τους Αλίσερ Ουσμάνοφ, Πιοτρ Άβεν και Βίκτορ Ράσνικοφ.

Οι ευρωπαίοι διπλωμάτες σημείωσαν ότι ήδη  η Ουγγαρία άσκησε βέτο σε προσπάθειες να επεκταθούν οι κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες, καθώς ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ούρμπαν, διατηρεί φιλική σχέση με τον πρόεδρο Πούτιν.

Η Ε.Ε, στο κοντινό παρελθόν, εξ αιτίας των ουγγρικών ενστάσεων, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχέδιο να επιβληθούν κυρώσεις στον επικεφαλής της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας, τον πατριάρχη Κύριλλο, καθώς και το πλήρες εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού αργού πετρελαίου.

Οι Ουσμάνοφ, Άβεν και Ράσνικοφ συμπεριλαμβάνονται στα περίπου 1.200 πρόσωπα στα οποία επιβάλλονται κυρώσεις από την ΕΕ διότι υποστήριξαν τον πόλεμο που κήρυξε ο πρόεδρος Πούτιν εναντίον της Ουκρανίας. Οι πόροι τους στην ευρωπαϊκή επικράτεια έχουν δεσμευτεί και τους έχει απαγορευτεί η είσοδος έως τη 15η  Σεπτεμβρίου.

Όλα δείχνουν, ότι μέχρι τότε θα υπάρξει νέος κύκλος διαπραγματεύσεων αφού για την παράταση των κυρώσεων απαιτείται ομοφωνία  των κρατών μελών της Ε.Ε .

Στις 28 Φεβρουαρίου σύμφωνα με την απόφαση των κυρώσεων  οι Ουσμάνοφ και Άβεν …Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr