Εύσημα Λίντνερ για οικονομία: Σημαντική εβδομάδα για την Ελλάδα – Σταϊκούρας: Άντεξε η οικονομία

Πολιτικη


«Σημαντική εβδομάδα» για την Ελλάδα χαρακτήρισε την τρέχουσα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ, καθώς το Eurogroup της Πέμπτης πρόκειται να ανάψει το «πράσινο φως» για την έξοδο της χώρας μας από την ενισχυμένη εποπτεία. 

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταικούρα αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο μέτωπο της οικονομίας με τις «ορθές και σωστές» αποφάσεις που έχουν ληφθεί ζητώντας ωστόσο να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις.

Ουσιαστικά ζήτησε στήριξη της κοινωνίας λόγω του υψηλού πληθωρισμού, αλλά με μέτρο αξιοποιώντας τη ρήτρα διαφυγής και τα δημοσιονομικά περιθώρια που υπάρχουν.  Υπογράμμισε πάντως ότι τα οικονομικά στοιχεία της Ελλάδας είναι ισχυρά, αποδίδοντας τα εύσημα στο οικονομικό επιτελείο και για τον προϋπολογισμό.

Τα δημόσια οικονομικά της χώρας επιστρέφουν στην ομαλότητα, ωστόσο θα πρέπει να συνεχιστεί η πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις, σημείωσε. Τόνισε δε ότι αποτελεί θετικό σινιάλο για τη χώρα η λήξη της ενισχυμένης εποπτείας εντός της εβδομάδας για τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις.

Ο Γερμανός υπουργός σημείωσε ότι ο πληθωρισμός δεν είναι στατιστική, τον καταλαβαίνει ο κόσμος όταν ανοίγει το ψυγείο του. Επεσήμανε πως πρέπει να στηρίξουμε τους ανθρώπους, χωρίς όμως να κάνουμε πολύ επεκτατική πολιτική. Σε αυτό το πλαίσιο καλωσόρισε τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης για απόδοση στην κοινωνία των έξτρα εσόδων που…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr