Εφιαλτικές εικόνες στην Ευρώπη – Φωτιές και καύσωνας με θύματα – Οι φλόγες έζωσαν ακόμη και τρένο

Νεα


Με ακραίες θερμοκρασίες που έφτασαν ως και τους 47 βαθμούς Κελσίου στην Ιβηρική, ki ενώ ήδη στη Γαλλία μιλούν για κάυσωνα «Αποκάλυψης», ερευνητές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανακοίνωσαν ότι σχεδόν το μισό -ποσοστό 46%- της επικράτειας της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης είναι σε πρωτοφανή επίπεδα ξηρασίας.

Στην Ισπανία, η φωτιά που έκαιγε στη βορειοδυτική επαρχία Ζαμόρα στοίχισε τη ζωή σε έναν 69χρονο βοσκό, ενώ είχε ήδη υποκύψει πυροσβέστης. Στον απολογισμό προστέθηκε και πενηντάχρονος που κατέληξε από θερμοπληξία στη Μαδρίτη.

Τρόμος για επιβάτες τρένου μέσα στις φλόγες

Βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα επιβάτης τρένου απαθαντίζει τον πύρινο εφιάλτη που κύκλωσε αμαξοστοιχία, ενώ διερχόταν από τη Ζαμόρα προερχόμενη από τη Μαδρίτη.

Οι αρχές ανέφεραν περίπου 30 πυρκαγιές που εξακολουθούν να μαίνονται από τα νότια έως τη Γαλικία στα βορειοδυτικά, έχοντας καταστρέψει πάνω από 11.000 στρέμματα γης.

Περιοχή μήκους εννέα χιλιομέτρων (5,5 μίλια) και πλάτους οκτώ χιλιομέτρων εξακολουθούσε να φλέγεται κοντά στον Dune de Pilat της Γαλλίας, τον ψηλότερο αμμόλοφο της Ευρώπης, μετατρέποντας γραφικά τοπία, δημοφιλή κάμπινγκ και παρθένες παραλίες σε στάχτη.

«Ο καπνός είναι τοξικός», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr