ΕΦΕΤ: Η ασφάλεια των τροφίμων είναι πρωταρχικό στοιχείο ποιότητας ζωής

Οικονομια


Πρωταρχικό στοιχείο ποιότητας ζωής και βιώσιμης ανάπτυξης και σημαντικό ζήτημα δημόσιας υγείας αποτελεί η ασφάλεια των τροφίμων, επισημαίνει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) σε σημερινή ανακοίνωσή του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων (World Food Safety Day), που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Ιουνίου.

Το φετινό θέμα της εκστρατείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) είναι «Ασφαλέστερα τρόφιμα, καλύτερη υγεία» (Safer food, better health) και επικεντρώνεται στους τρόπους με τους οποίους τα ασφαλή τρόφιμα μπορούν να βελτιώσουν όχι μόνο την υγεία και την ευημερία μας αλλά και την ευζωία των ζώων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, η ασφάλεια τροφίμων είναι καθοριστική για υγιή και βιώσιμα συστήματα τροφίμων. «Συνεπώς, θα πρέπει να δώσουμε προσοχή στο πώς αυτά μπορούν να βελτιωθούν στο σύνολό τους, έτσι ώστε να παράγουμε, να εμπορευόμαστε και να καταναλώνουμε υγιή και θρεπτικά τρόφιμα» σημειώνεται.

Μερικά από τα κύρια μηνύματα που απευθύνει η εκστρατεία του WHO για την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων για το έτος 2022 είναι:

  1. Δεν υπάρχει επισιτιστική ασφάλεια χωρίς ασφάλεια τροφίμων. Μόνο όταν τα τρόφιμα είναι ασφαλή, θα καλύψουν τις διατροφικές ανάγκες και θα βοηθήσουν τον ενήλικο πληθυσμό να ζήσει μια ενεργή και υγιή ζωή και τα παιδιά να μεγαλώσουν και να αναπτυχθούν.
  2. Τα ασφαλή τρόφιμα επιτρέπουν την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών, προάγουν τη μακροπρόθεσμη ανθρώπινη…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr