Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ασφαλίσεων: Αυξημένες αιτήσεις αποζημιώσεων για τις ασφαλιστικές – Πιθανή αύξηση στα ασφάλιστρα

Οικονομια


Αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο σημαντικής αύξησης των ασφαλίστρων βρίσκονται οι Ευρωπαίοι οδηγοί μετά τη δημοσιοποίηση της νέας έκθεσης της Insurance Europe (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ασφαλίσεων και Αντασφάλισης) που αποκαλύπτει αυξανόμενες πιέσεις στις ασφαλιστικές εταιρείες για να μετακυλήσουν το κόστος στους αυτοκινητιστές. Γεγονός στο οποίο συντελεί και ο αυξημένος ο όγκος της κυκλοφορίας των οχημάτων, με αποτέλεσμα η κινητικότητα να επιστρέφει στα προ πανδημίας επίπεδα στην Ευρώπη.

Η ομοσπονδία που εδρεύει στις Βρυξέλλες, ανέφερε αύξηση στη συχνότητα αιτήσεων αποζημιώσεων το 2021 σε σύγκριση με το 2020, όταν οι περισσότεροι εργαζόμενοι έμειναν στα σπίτια τους και δούλευαν απομακρυσμένα. Φυσικά οι συχνότητες αποζημιώσεων εξακολουθούν να είναι χαμηλότερες από τα προ-πανδημικά επίπεδα, αλλά το κόστος διευθέτησης αποζημιώσεων είναι ιδιαίτερα αυξημένο, λόγω του πληθωρισμού και της αύξησης της τιμής των ανταλλακτικών.

Αυξημένο κόστος αποζημιώσεων λόγω ανατιμήσεων

Στην Ιταλία, για παράδειγμα, το μέσο κόστος των απαιτήσεων αστικής ευθύνης από αυτοκίνητα αυξήθηκε σε 4.800 ευρώ το 2021 από 4.560 ευρώ που ήταν το 2019 και στην Ισπανία το κόστος των απαιτήσεων αυξήθηκε κατά 7,6%. Στη Γαλλία, το αυξανόμενο κόστος σήμαινε ότι οι συνολικές αποζημιώσεις που καταβλήθηκαν ήταν σχεδόν στα επίπεδα του 2019, με τη συχνότητα των αποζημιώσεων να εκτινάσσεται κατά 18,1% σε ετήσια βάση, ενώ υπήρξε τεράστια αύξηση κατά 24,7% στις αξιώσεις…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr