Ερώτηση για τα απορρίμματα της Κέρκυρας στην Ευρωβουλή από τον Ε. Φράγκου

Τα Νεα της Περιφερειας


Ερώτηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Κέρκυρας κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής Εμμανουήλ Φράγκου, της Ελληνικής Λύσης, με την οποία ζητά γραπτή απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ο κος Φράγκου ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να απαντήσει αν υπάρχει στην Κέρκυρα σχέδιο αντιμετώπισης, αν σκοπεύει να σχεδιάσει μια εργαλειοθήκη με καλές πρακτικές για αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος σε τοπικό επίπεδο και τέλος αν διατίθενται αναξιοποίητα ευρωπαϊκά εργαλεία και χρηματοδοτικά προγράμματα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Σε συνέντευξη του στην ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ο ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης δηλώνει ότι η συνήθης απάντηση της Κομισιόν είναι ότι δεν έχουν αξιοποιηθεί τα ευρωπαϊκά κονδύλια και ότι υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία η χώρα μας δεν αξιοποιεί.
Στο κείμενο δε της ερώτησης του παρουσιάζει θλιβερή εικόνα της Κέρκυρας με ξέχειλους κάδους και μπάζα, στον Άγιο Ματθαίο, στο δάσος Κομπιτσίου, στον Ίσσο, που αποτελεί προστατευόμενη περιοχή Natura 2000, και τονίζει ιδιαίτερα την καθυστέρηση στην ανακύκλωση.
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ
Η Κέρκυρα συχνότατα παρουσιάζει σοβαρό πρόβλημα στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Υπάρχουν ξέχειλοι κάδοι και μπάζα, γεγονός που αυξάνει πολλαπλά τους κινδύνους κατά την καλοκαιρινή περίοδο στον Άγιο Ματθαίο, στο δάσος Κομπιτσίου στην Ίσσο, που αποτελεί προστατευόμενη περιοχή Natura 2000, καθώς και στον υδροβιότοπο Κορισσίων και στο κεδροδάσος.Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr