Ερωτήματα σχετικά με την έκταση στο Ακρωτήρι που έχει παραχωρηθεί από την εκκλησία στον Δήμο Χανίων

Τα Νεα της Περιφερειας


Εντείνεται η ανησυχία για την τύχη έκτασης 35.000 περίπου τ.μ. στη θέση «Κακό Κεφάλι» στον Άγιο Ονούφριο, που είχε παραχωρηθεί μετά από αγώνα και διαβουλεύσεις τεσσάρων και πλέον ετών στον δήμο Χανίων από την Ενορία Κουνουπιδιανών, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία Δημοτικού, Νηπιαγωγείου και αθλητικών εγκαταστάσεων σε μια περιοχή που ο πληθυσμός αυξάνεται σταθερά και οι ανάγκες για εκπαιδευτικές, αθλητικές και προνοιακές δομές είναι μεγάλες.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας Κουνουπιδιανών είχε εγκρίνει το αίτημα που είχε υποβληθεί από τον Δήμο Χανίων. Η παραχώρηση της επίμαχης έκτασης είχε επίσης εγκριθεί το 2018 και από το Μητροπολιτικό Συμβούλιο της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, χωρίς ωστόσο να ολοκληρωθεί η πράξη εγγράφως.

Παρά όμως το αρχικό παραχωρητήριο, όπως προκύπτει και από ανάρτηση της Ενορίας Κουνουπιδιανών, ο νέος εφημέριος Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Εικοσιδέκας και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας Κουνουπιδιανών, επιχειρούν τη δημοπράτηση της επίμαχης έκτασης, ερήμην του Δήμου.


Το σχετικό δημοσίευμα της δημοπράτησης


Δεδομένου ότι στην περιοχή του Ακρωτηρίου υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για την εκποίηση εκατοντάδων στρεμμάτων εκκλησιαστικής περιουσίας, τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι εύλογα:

Ισχύει ότι η επίμαχη έκταση στον Άγιο Ονούφριο είναι κληροδότημα και μάλιστα, με πολύ συγκεκριμένους όρους; Εάν ναι, πότε ζητήθηκε η γνωμοδότηση…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr