Ερντογάν: «Έλληνες, μην ξεχνάτε τη Σμύρνη» – Δεν θα τον ακολουθήσουμε στον εξωφρενικό κατήφορο, λέει η Αθήνα

Πολιτικη


Ντυμένος με μια απαστράπτουσα κόκκινη φόρμα, από τη σκηνή έκθεσης τεχνολογίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκτόξευσε νέες απειλές εναντίον της Ελλάδας. Αμφισβήτησε την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, κάνοντας και πάλι εμπρηστικές αναφορές στη Μικρασιατική Καταστροφή και το 1922. Η Αθήνα διαμηνύει ότι δε θα ακολουθήσει την προκλητική ρητορική του Τούρκου προέδρου.

Σε ακόμα ένα κρεσέντο λεκτικών προκλήσεων, ο πρόεδρος της Τουρκίας εξαπολύει νέες απειλές εναντίον της Αθήνας, αμφισβητώντας ευθέως την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου…

«Ω Έλληνα, κοίτα, κοίτα την ιστορία. Δες πάλι την ιστορία. Αν πας πολύ μακριά, το τίμημα θα είναι βαρύ, βαρύ. Έχουμε μόνο μία πρόταση για την Ελλάδα, μην ξεχνάτε τη Σμύρνη. (…) Η κατοχή των νησιών (από την Ελλάδα) δεν μας δεσμεύει. Όταν έρθει ο καιρός, η ώρα, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται» είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, η Αθήνα απαντά στις ρητορικές εξάρσεις της τουρκικής ηγεσίας.

«Στην περίπτωση της Ελλάδας, επιπλέον, ο αναθεωρητισμός βρίσκεται στην εξώπορτά μας και απαιτείται διαρκής εγρήγορση» δήλωσε στην εφημερίδα Το Βήμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η στρατηγική θωράκισης του Έβρου.

«Θέλω να είμαι σαφής, για ακόμη μία φορά: παράνομα από τον Έβρο δεν πρόκειται να περάσει κανείς» δήλωσε στη Realnews ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στο σχέδιο «Ακρίτας» για την…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr